Home Nieuws Van Nistelrooij haalde via Real Madrid en de Spaanse bond expert naar...

Van Nistelrooij haalde via Real Madrid en de Spaanse bond expert naar PSV

6237
0

Ruud van Nistelrooij heeft hemel en aarde bewogen om de juiste mensen in zijn staf te verkrijgen. Daartoe behoort inmiddels ook assistent-trainer Javier Rabanal.

Om de Spanjaard onderdeel tot zijn staf te laten worden, moest van Nistelrooij al zijn contacten in Spanje aanspreken. De geboren Spanjaard kwam deze zomer over van Willem II en is op uitdrukkelijk verzoek van Van Nistelrooij aan de slag gegaan als ‘hoofd methodologie’.

Van Nistelrooij verklaarde zich hierover nader: “Ik ben naar een bepaald soort trainer op zoek sinds mijn spelerstijd in Spanje. Een expert in methodologie”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “In een seizoen train je heel veel verschillende onderdelen van voetbal die belangrijk zijn in jouw speelwijze. Technisch, tactisch, fysiek. Daar zit op zichzelf niet heel veel structuur in, want het verloop van wedstrijden en de resultaten bepalen dat je denkt: deze week hebben mijn spelers het nodig om wat extra aan dit of dat te doen. Maar ik wil er toch naartoe dat alle basisprincipes van voetbal gestructureerd aan bod komen in een jaarplanning.”

Van Nistelrooij wist zich tot zijn voormalig werkgever Real Madrid te wenden en schakelde tevens mensen in van de Spaanse voetbalbond. De nieuwe trainer heeft door zijn jaren in Spanje vele contacten overgehouden in het Spaanse voetbal. En dus informeerde de Geffenaar bij de Spaanse voetbalbond en en bij voormalig Real Madrid ploeggenoot Miguel Torres. “Uiteindelijk kreeg ik bericht: jouw ideale kandidaat woont bij je om de hoek, in Tilburg”, doelt van Nistelrooij op Rabanal. “Javier Rabanal begon vier jaar geleden bij Willem II in de jeugdopleiding, die waren vooruitstrevend bezig.”


Vorig artikelBenítez wil via PSV Argentijns international worden: ‘Niet onderschatten wat PSV in Zuid-Amerika betekent’
Volgend artikelESPN commentator is zeker: James Rodríguez is gesignaleerd in Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in