Home Nieuws Van Nistelrooij geniet van samenwerking met Roger Schmidt: ‘Het contact is heel...

Van Nistelrooij geniet van samenwerking met Roger Schmidt: ‘Het contact is heel goed’

325
0

Ruud van Nistelrooij werd deze week bevraagd naar zijn sportieve ambities en doelen voor de toekomst.

Die doelen zijn inmiddels wel duidelijk. De Brabander uit Geffen heeft zichzelf als doe gesteld om in de nabije toekomst hoofdtrainer van PSV 1 te worden. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat van Nistelrooij Roger Schmidt bij PSV gaat opvolgen of wellicht toch nog een tussenstop op de agenda staat. Op dit moment zegt de trainer van Jong PSV in ieder gevallen te leren en te genieten van de samenwerking met Schmidt.

Van Nistelrooij zegt bij PSV goed contact te hebben met Roger Schmidt. De trainers van respectievelijk Jong PSV en PSV 1 hebben nu eenmaal regelmatig met elkaar te maken gezien de soms op elkaar aansluitende selecties.

“Bij PSV is het contact met trainer Roger Schmidt goed”, zegt de Geffenaar in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. “Ons eerste gesprek gaf me meteen een prettig gevoel. Prettige man in de omgang, dat vond ik belangrijk. Vakinhoudelijk zei hij direct: Ruud, voor mij is het belangrijkste bij een trainer dat-ie kleur bekent. In die zin: je speelt op een bepaalde manier. Of niet. Weten wat je wilt. Een duidelijke handtekening. Dat is bij Schmidt wel de kern.”

Van Nistelrooij leert ervan, zoals hij dat vroeger ook deed van grote trainers als Guus Hiddink, Sir Bobby Robson en Sir Alex Ferguson. “Dat waren leermeesters in een ander proces. Het is leuk dat je beter leert koppen, maar dan ga je voor 30 miljoen van PSV naar United en is het: jij gaat er 30 maken. Zie maar hoe je dat doet, met alle krantencommentaren erbij elke dag. Succes.”

De oud-topspits kijkt terug naar eerdere jaren: “Robson en Ferguson waren daarin mijn leermeesters. Ook door hun voorbeeldgedrag. Zij zijn allebei ‘Sirs’. Zij hadden zelf zo vaak onder vuur gelegen en zo vaak de loftrompet horen schallen. Als je dacht: wow, de kranten branden de trainer af, die komt vast in zak en as binnen. Maar dan kwam Robson juist opgewekt binnen, of Ferguson, en die hadden meteen oog voor jóú en je ontwikkeling”, aldus de wereldberoemde trainer van Jong PSV over zijn leermeesters.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here