Home Nieuws Van Nistelrooij geeft bijzonder signaal af aan de media: ‘Kreeg alleen maar...

Van Nistelrooij geeft bijzonder signaal af aan de media: ‘Kreeg alleen maar vragen over tegendoelpunten’

1500
0

Ruud van Nistelrooij kreeg na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht een vraag over het aantal gescoorde doelpunten in plaats van over de vele tegendoelpunten.

De vele tegendoelpunten zijn of beter gezegd waren, lange tijd een hot thema in de media maar ook in de staf van PSV zelf. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kreeg nu eenmaal teveel doelpunten tegen. Ook de verdedigers en keeper Benitez focussen zich op het houden van de nul. Gezegd moet worden dat het aan de beterende hand is. Het doelpunt tegen FC was meer pech dan klasse van de Utrechtse tegenstander te noemen.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij staat met de backs wat minder hoog dan voorheen en massaal aanvallen en druk zetten is er niet meer bij. De ploeg wat meer gecontroleerd dan voorheen en dat weet zich te vertalen naar minder tegendoelpunten. Tegen sc Heerenveen, FC Utrecht en de beide wedstrijden in de Europa League, werd de defensie slechts twee maal geklopt. En dus lijkt de vraagstelling in de media dan ook te veranderen. Daar keek Ruud van Nistelrooij op zijn beurt dan weer van op.

De coach moest even schakelen, zoals hij na afloop zei naar aanleiding van een vraag over het aantal gescoorde doelpunten.
Van Nistelrooij krijgt de vraag of het typerend is voor zijn manier van voetballen dat er al 58 keer gescoord is dit seizoen, waarvan 35 in de competitie. De vraagstelling vond van Nistelrooij verrassend.

“Het ging alleen maar over tegendoelpunten. Ik moet hier even aan wennen en zoeken naar een antwoord”, stelde Van Nistelrooij met een glimlach vast.


Vorig artikelMet Arsenal – PSV op de agenda blikt Alex terug: ‘Ik belde met Romario over PSV’
Volgend artikelSpeelt Gakpo na het WK nog bij PSV? ‘Zo’n hoog niveau, Gakpo is niet meer te behouden voor PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in