Home Nieuws Van Nistelrooij breekt lans voor Simons en sprak met Joey Veerman, die...

Van Nistelrooij breekt lans voor Simons en sprak met Joey Veerman, die meteen opnieuw levert

11523
0

Ruud van Nistelrooij ziet dat Joey Veerman een flinke ontwikkeling door weet te maken. De trainer ging afgelopen even zitten met de middenvelder, die bakken kritiek te verwerken kreeg na PSV – Rangers FC.

Van Nistelrooij is na Excelsior – PSV daarom tevreden hoe Joey Veerman is omgegaan met alle kritiek. De middenvelder kwam onder vuur te liggen vanwege een interview na de uitschakeling tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League.

Veerman baalde dat hij als nummer tien moest spelen en stelde dat hij als nummer acht vermoedelijk meer had kunnen betekenen. Tegen Excelsior stond de Volendammer weer op zijn vertrouwde positie en scoorde hij al snel de openingstreffer. “Ik vond zijn spel uitstekend. Hij heeft een complete wedstrijd afgeleverd en een goede reactie laten zien na woensdag. Ook na de reacties die er zijn ontstaan op zijn interview”, zegt Van Nistelrooij in De Telegraaf.

Van Nistelrooij gaf al aan dat Veerman zijn beklag niet via de media hoort te doen en zulke zaken intern hoort te houden. “Ik heb daar goed met hem over gesproken. Hij begrijpt dat. Deze wedstrijd laat zien, dat hij er goed op heeft gereageerd. Hij begrijpt dat hij zichzelf op sommige momenten moet beschermen. Niet alleen zichzelf, maar ook de club en het team. Hij is een spontane jongen en zegt wel eens wat. Maar het niveau waarop hij zich nu begeeft, is heel hoog en dan moet je ook een beetje daarin meegroeien. En dat doet hij.”

Van Nistelrooij zag ook dat een middenvelder nadrukkelijk solideert naar een basisplaats. “Xavi Simons had het heel moeilijk in de eerste helft en toen kwam hij niet in het spel voor. Maar dan blijft hij toch onverstoorbaar doorgaan en dan zie je in de tweede helft zijn slimheid in de positie en zijn vaardigheid om samen te spelen met de mensen om hem heen. Dat is wel kwaliteit”, aldus een tevreden trainer.


Vorig artikelPSV ziet transfer Karlsson niet zitten: ‘Nog nooit zo’n bedrag voor een speler betaald’
Volgend artikelNa een zomer vol twijfels, is alleen Southampton concreet: PSV wijst bod af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in