Home Nieuws Van Nistelrooij blikt terug op Cambuur: ‘Die was echt totaal onacceptabel’

Van Nistelrooij blikt terug op Cambuur: ‘Die was echt totaal onacceptabel’

228
0

De competitie is nog niet eens halverwege maar er is al veel de revue gepasseerd afgelopen maanden. PSV was koploper, won topwedstrijden maar verloor ook te vaak en te onverwacht.

En dus is PSV derde op de ranglijst. Of dat tegenvalt is lastig te concluderen omdat het programma wat PSV achter de rug heeft zwaarder is geweest dan de beide concurrenten uit Amsterdam en Rotterdam, die elkaar nog niet getroffen hebben. Na begin februari heeft PSV alleen Ajax thuis en AZ uit nog op de agenda staan als lastige topwedstrijden.

Hoe dan ook, debatterij van Ruud van Nistelrooij is weer opgeladen na de eerste maanden. Van Nisterlooij kent één pijnpunt en dat is Cambuur uit. FC Twente – PSV kunnen we ook niet zomaar uitvlakken maar Cambuur uit was een vernedering die totaal onacceptabel was. Na de vernederende nederlaag tegen SC Cambuur zag van Nistelrooij wel een ommekeer plaatsvinden in Eindhoven. Na die nederlaag in Leeuwarden, begin oktober, is er wat ten goede gekeerd, vindt de trainer.

Van Nistelrooij legt uit wat er zo al gebeurde na Cambuur – PSV. “Na zo’n wedstrijd knalt het. En goed ook. Dat moet, je kunt dat niet laten kabbelen als nieuwe trainer”, zegt Van Nistelrooij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik ben op dat moment iemand die er met emotie ingaat en toch de relatie met een speler kan behouden, omdat ik iemand als mens waardeer. Ik deed dat niet tijdens of direct na de wedstrijd, maar een dag erna heb ik heel pittig gereageerd.”

“De manier waarop we toen met de spelers en technische staf de zaak nabespraken, zal ik niet meer vergeten”, gaat hij verder. “Je kunt winnen, je kunt verliezen. Dat hoort er soms bij. Maar die wedstrijd? Die was echt totaal onacceptabel. Zo’n resultaat grijpt je aan omdat we finaal door de ondergrens gingen. Dan moet het knetteren, omdat de zaak meteen weer ten goede moet keren. Dat is gelukt”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelIsaac Babadi, upcoming supertalent met ‘Mo Ihattaren-achtig’ voetbal in de benen
Volgend artikelVan Nistelrooij betrok exit tegen Rangers op zichzelf | ‘Van Nistelrooij pakt ook Luuk en Cody aan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in