Home Nieuws Van Nistelrooij: PSV transfermarkt op bij vertrek Gakpo, 20 miljoen voor Karlsson

Van Nistelrooij: PSV transfermarkt op bij vertrek Gakpo, 20 miljoen voor Karlsson

9174
0

Ruud van Nistelrooij bevestigt in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat PSV de transfermarkt op gaat voor een vervanger van Cody Gakpo.

Het scenario geldt uiteraard in een situatie dat Gakpo in de winterstop zou vertrekken uit Eindhoven. PSV en Gakpo hebben de voorkeur voor een zomerse maar een transfer kan niet langer worden uitgesloten. Ook Voetbal International meldt dat PSV een vervanger gaat halen kocht Gakpo de club in de winterstop verlaten.

De namen die de revue passeren luisteren naar AZ aanvaller Jesper Karlsson en Viktor Tsygankov. De aanvaller van Kiev zou als haalbaar kunnen worden bestempeld omdat de 25 jarige buitenspeler bijna transfervrij is. Voor de aanvaller van AZ ligt de situatie anders. De snelle aanvaller groeide de afgelopen jaren uit tot een steunpilaar bij AZ. Door een blessure staat de teller dit seizoen voorlopig op drie treffers en drie assists in elf optredens. Dat de Zweed potentie heeft is inmiddels wel duidelijk.

Volgens het Eindhovens Dagblad zingt de naam van Jesper Karlsson rond bij PSV, maar er is een flink struikelblok in de vorm van een zeer fors prijskaartje dat AZ om de nek gehangen heeft van Karlsson. Dat AZ vaak hoog in de boom zit voor haar spelers is inmiddels een vast gegeven geworden maar de club uit Alkmaar verkoopt liever geen spelers aan clubs die door een AZ bril bekeken concurrenten zijn. Daar valt natuurlijk stevig over te discussiëren.

Hoe dan ook, AZ Alkmaar weet de absolute hoofdprijs voor haar aanvaller te vragen. De 24-jarige Zweedse buitenspeler zal zo’n twintig miljoen euro moeten kosten. PSV vindt dat hoogstwaarschijnlijk te gortig. Het transferrecord van de club staat nog altijd op veertien miljoen euro. Dat bedrag werd begin deze eeuw betaald voor Mateja Kezman.


Vorig artikelVIDEO | Achter de schermen bij dag 3 van het trainingskamp in Marbella
Volgend artikelIsaac Babadi, upcoming supertalent met ‘Mo Ihattaren-achtig’ voetbal in de benen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in