Home Nieuws Van Nistelrooij betrok exit tegen Rangers op zichzelf | ‘Van Nistelrooij pakt...

Van Nistelrooij betrok exit tegen Rangers op zichzelf | ‘Van Nistelrooij pakt ook Luuk en Cody aan’

816
0

Een winterse terugblik op de eerste seizoenshelft brengt de gedachten al snel terug naar Cambuur Leeuwarden uit en Rangers FC thuis.

Beide wedstrijden staan iedere PSV fan nog bij. Beide nederlagen kwamen dan ook hard aan bij de achterban van de club maar ook bij de trainer en zijn staf. Ruud van Nistelrooij blikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op de nederlagen, die diepe sporen na lieten. Ook Joey Veerman blijkt de nederlaag tegen de Rangers FC nog niet vergeten te zijn.

Het dieptepunt van de eerste seizoenshelft was het mislopen van Champions League-voetbal, tegen Rangers FC. “Dat was écht een verschrikkelijk moment.” Van der Meyde vond het pijnlijk ‘omdat die Schotten er niks van kunnen’. Veerman: “Maar wij konden er op dat moment ook helemaal niks van.” De 22-jarige Volendammer staat momenteel op op zeven goals en vijf assists na 25 optredens dit seizoen en dus kunnen we spreken van redelijke cijfers.

Veerman baalde van de nederlaag maar ook van dat wat na afloop allemaal gezegd en geschreven werd. Veerman werd hard aangepakt omdat hij niet beste speelde maar ook frustraties over zijn positie uitte. Hoe was de sfeer na afloop? Van Nistelrooij kan ‘keihard zijn’, zegt Veerman. “Zoals we verloren tegen Groningen en Cambuur, dan is hij wel iemand die er pit in zet. Dat moet ook en dat doet hij ook goed. Wij mogen dat soort wedstrijden natuurlijk niet verliezen en dat gebeurt ons gewoon nog te veel. Dan is het goed dat hij ons aanpakt. Zelfs Luuk en Cody pakt hij aan”, vertelt Veerman in gesprek met Andy van der Meijde.

Ook bij Ruud van Nistelrooij liet de nederlaag tegen Rangers FC diepe sporen na. Na Cambuur-uit zette PSV een goede reeks neer en dus had de nederlaag in Leeuwarden nog ergens positieve consequenties. De Rangers FC nederlaag was anders. Van Nistelrooij betrok die nederlaag enorm op zichzelf. “Dan houd je het niet lang vol”, weet hij nu. “Ik voelde me volledig verantwoordelijk, maar we doen het natuurlijk met een heel team.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here