Home Nieuws Van Nistelrooij begrijpt reactie PSV fans na wissel Simons: ‘Ik wilde meer...

Van Nistelrooij begrijpt reactie PSV fans na wissel Simons: ‘Ik wilde meer snelheid in de ploeg brengen’

1255
0

Xavi Simons is de revelatie van het seizoen en de jonge aanvaller kan eigenlijk om elke boodschap gestuurd worden.

Iedere keer als Xavi Simons gewisseld wordt, volgt er een reactie vanuit het publiek. De PSV aanhang is het standaard niet eens met het wisselen van Xavi Simons en dat heeft de jonge aanvaller te danken aan zijn geweldige prestaties. De wissel voor Yorbe Vetessen viel zaterdagavond wel te billijken gezien het spelbeeld.

Ruud van Nistelrooij is op zijn beurt natuurlijk dolblij met Xavi Simons. De negentienjarige spelmaker was zaterdagavond opnieuw ongrijpbaar tegen Vitesse. “Hij was weer weergaloos”, zei Van Nistelrooij op de persconferentie. “Hij creëerde al in de eerste twintig minuten drie, vier kansen voor zijn medespelers en was na rust ook overal bij betrokken als het gevaarlijk werd. Op zijn leeftijd is dat bijzonder.”

Toch werd Simons in de tweede helft gewisseld. Van Nistelrooij: “Ik snap ze wel, de mensen op de tribune die het er niet mee eens waren. Maar ik wilde meer snelheid in de ploeg brengen, met Yorbe Vertessen.” De wissel van Simons en het inbrengen van Vertessen loonde zeer zeker omdat de loopactie van de Belg de rode kaart opleverde en een aantal minuten tijdwinst bracht richting het einde van de wedstrijd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here