Home Nieuws Van Nistelrooij baalt van scheldpartijen in Spakenburg: ‘Voor mij is homo geen...

Van Nistelrooij baalt van scheldpartijen in Spakenburg: ‘Voor mij is homo geen scheldwoord’

734
0

Ruud van Nistelrooij weet weinig goede herinneringen te bewaren aan de supporters van Spakenburg.

Het was beneden alle peil wat de fans van de amateurclub deze week lieten horen tijdens de wedstrijd tegen PSV. De directie, spelers en ook Ruud van Nistelrooij werden verbaal flink aangepakt door de fans van de club uit Spakenburg. Van Nistelrooij baalde stevig van de gebeurtenissen in het dorp.

“Voor mij is homo geen scheldwoord”, zei Van Nistelrooij vrijdag op een persconferentie over de spreekkoren aan het adres van Xavi Simons. “Het is geen issue of je homo of hetero bent, maar het wordt wel zo gebruikt. Dit soort spreekkoren moet je niet willen.”

Het deed van Nistelrooij terugdenken aan tijden van weleer. “Ga eens genieten van het spelletje en wees niet bezig met aanstekers gooien en spelers kwetsen. Moedig je team aan en fluit de tegenstander lekker uit. Ik verlang terug naar de tijd van hi-ha-hondenlul. Dat was een heerlijke tijd.”

Volgens Van Nistelrooij speelt het probleem ook buiten het voetbalstadion. “Het heeft met een maatschappelijk probleem te maken. Je ziet dat spelers ook op sociale media niet meer veilig zijn. Als clubs besteden we er genoeg aandacht aan. Het is nu aan de instanties om met oplossingen te komen. Dan kunnen wij weer focussen op het spel.”


Vorig artikelBekerfinale | Opnieuw 17500 kaarten voor PSV fans
Volgend artikelGeen vragen over Real Madrid! – Eerste finale Van Nistelrooij een feit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in