Home Nieuws Van Nistelrooij baalt van instelling: ‘Het was zeer onder de maat, dit...

Van Nistelrooij baalt van instelling: ‘Het was zeer onder de maat, dit is heel kwalijk’

626
1

Ruud van Nistelrooij heeft geen goed woord over voor de instelling van zijn ploeg in Enschede.

De trainer wist in de eerste helft niet wat hij zag en was furieus. Van Nistelrooij kraakt de instelling van zijn spelers in de eerste helft tegen FC Twente. Het gehele elftal zakte door de ondergrens van het toelaatbare waar PSV voor staat.

“Hoe we ons in de eerste helft presenteerden, was zeer, zeer, zeer onder de maat”, reageert een teleurgestelde Van Nistelrooij bij ESPN. “Als je ziet hoe de jongens de tweede helft uit de kleedkamer komen, zie je wat je hebt laten liggen in de eerste helft. We draaien de wedstrijd nog bijna om naar een gelijkspel. Je geeft niets meer weg, je bent aan het voetballen en doet wat je moet doen. Dat hebben we de complete eerste helft nagelaten en dat gold echt voor allemaal. Dat is zeer kwalijk, want daar betalen we nu de prijs voor: je neemt hier nul punten mee.”

“Het gaat erom dat we uitvoeren wat we moeten doen. Je weet dat als je hier komt, dat je er moet staan. Dat het niet alleen maar het voetballende gedeelte is. We verwachten Twente op deze manier. Dan moeten we ook ons mannetje staan en uitvoeren wat er gevraagd wordt. En dat is veel te weinig gedaan. Iedereen moet gaan nadenken wat hier gebeurd is in de eerste helft.”

PSV leed in Enschede zijn eerste nederlaag in de Eredivisie maar de manier waarop sprak boekdelen. “Dit komt hard aan, want we doen onszelf tekort. Dit is gewoon een ondermaatse prestatie in de eerste helft en dat kost ons de wedstrijd. Dat is een dure les die we betalen met drie punten en dat mag echt nooit meer voorkomen”, aldus een teleurgestelde trainer.


Vorig artikel‘Ik heb zeker nog een goed gevoel bij PSV, maar ik had me zeker een beter debuut voorgesteld’
Volgend artikelDe Telegraaf wijst toch naar Kees Ploegsma junior, Gakpo ontkent berichtgeving: ‘Ik wil niet voor Ajax spelen’

1 REACTIE

  1. We liggen nu al weer 3 punten achter op 020, hoeveel punten gaan we dit seizoen achter lopen op 020. Als ze zo blijven spelen dan zal het hard gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in