Home Nieuws Van Marwijk wijst naar PSV-jaren Ruben van Bommel: ‘Het verbaast me niet,...

Van Marwijk wijst naar PSV-jaren Ruben van Bommel: ‘Het verbaast me niet, ik was ook niet goed genoeg’

21433
0

Ruben van Bommel timmert hard aan de weg om in de voetsporen van zijn vader te treden. De aanvaller van AZ maakt reuzenstappen in zijn ontwikkeling en zal dit seizoen actief zijn in de UEFA Conference-League.

Ruben van Bommel is nog niet meteen basisspeler in het elftal van de club uit Alkmaar maar ver daar vanaf zit Ruben van Bommel niet. Het maakt de familie van Bommel in ieder geval erg trots. Bert van Marwijk kijkt met veel plezier naar de stappen die zijn kleinzoon Ruben van Bommel zet.

Van Marwijk is dan ook erg betrokken bij de carrière van de aanvaller van AZ en zag hem vanuit de jeugdopleiding bij PSV uitgroeien tot een steeds betere speler, die de top van het nationale voetbal weet te bestormen. Het maakt Van Marwijk erg trots.

“Bij PSV was hij toen heel erg klein”, zegt Van Marwijk bij 1Limburg over Ruben van Bommel. “Hij moest vanaf zijn negende ook al elke dag van Meerssen naar Eindhoven toe met de trein. Hij moest dan zo vroeg weg en was zo laat thuis ook. Toen hebben we besloten, het is misschien beter dat je op een iets ander niveau gaat spelen. Bij PSV was hij altijd één van de grootste talenten, dus bij MVV kon hij zo makkelijk mee.”

Volgens Van Marwijk zit er ook nog genoeg potentie in de ontwikkeling van Ruben van Bommel, die pas aan het begin van zijn carriere staat. “Als hij in alles nog ietsje beter wordt en ik denk dat dat wel kan. Hij zit nu een beetje in de fase van de brutaliteit die hij terug moet vinden. Dat had hij ook bij MVV, veel eigen initiatief nemen en soms meer aan jezelf denken. Meer acties maken, want hij is ook heel effectief. Hij denkt bij elke actie alleen maar aan hoe hij het snelste bij de goal kan komen.”

Ruben van Bommel kwam in het verleden amper uit voor de vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen. Daar blijkt de jonge aanvaller alle begrip voor te hebben. Als jeugdspeler van MVV was de aanvaller naar eigen zeggen niet goed genoeg om toen ook die stap te kunnen zetten.

In een ver verleden bleek Mark van Bommel ook niet in beeld bij de KNVB te zijn en werd ook Mark van Bommel niet opgeroepen voor vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen. “Nee, dat verbaast me niet”, zegt Ruben van Bommel in gesprek met het Algemeen Dagblad. “In de jeugd van MVV kom je niet snel in aanmerking en als ik heel eerlijk ben, was ik ook niet goed genoeg. Mijn lichaam werkte ook niet mee, ik was altijd heel klein”, klinkt het.

Ruben van Bommel maakte in de afgelopen maanden een stormachtige ontwikkeling door en ook fysiek gebeurde er het nodige qua kracht en snelheid. En dus is men in Alkmaar zeer te spreken over de ontwikkelingen rond de nog maar negentienjarige aanvaller.

“Ik had veel groeiproblemen en verloor mijn snelheid en motoriek. Ik had veel last van mijn hakken en heupen. Mijn opa Bert van Marwijk zei altijd: ooit komt die motoriek terug. Daardoor heb ik altijd het geloof gehouden. Sinds ik volgroeid ben, heb ik in twee jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, aldus Ruben van Bommel, die afgelopen maanden ook bevestigde dat PSV opnieuw informeerde naar zijn beschikbaarheid.


Vorig artikelStijn Spierings niet tegen PSV | Franse media: Lens niet tevreden over Spierings, Toulouse denkt aan terugkeer
Volgend artikelDe Mos geniet volop van het nieuwe PSV en ziet twee ‘revelaties’ onder Peter Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in