Home Nieuws Van Marwijk pleegde ‘geplande verrassingsaanval’ na verschillen van inzicht

Van Marwijk pleegde ‘geplande verrassingsaanval’ na verschillen van inzicht

2703
0

Een dolk in de rug van John de Jong; zo kan het relaas van Bert van Marwijk aan het adres van PSV’s technische man genoemd worden. Niets meer en niets minder.

Het zijn ongewone tijden voor PSV. De club staat nog net niet in brand maar een grote puinhoop is toch wel de juiste omschrijving. Wie heeft schuld, wie niet en waar liggen de pijnpunten. Het Eindhovens Dagblad werd afgelopen dagen op sociale media her en der licht bekritiseerd maar ook gecomplimenteerd door de kritische achterban, nadat het het relaas van Bert van Marwijk analyseerde.


De krant is niet pro John de Jong of pro Mark van Bommel maar staat midden in het ‘vuurgevecht’ tussen de inmiddels uit elkaar getrokken kemphanen. Het ED neemt in ieder geval waar dat Bert van Marwijk gericht een aanval uitvoerde op John de Jong zonder daarbij alle feiten te benoemen. Juist dat benoemen is de taak van een objectief medium.

De verassingsaanval, zoals het ED de uitspraken van Bert van Marwijk omschrijft, kan ook bij de analisten van FOX niet op alle goedkeuringen rekenen. De FOX analisten snappen het ergens wel maar zien vooral de familieband tussen van Marwijk en van Bommel als hoofdreden voor de zeer scherpe uitspraken. De eerste problemen zijn natuurlijk afgelopen zomer al ontstaan. John de Jong en Mark van Bommel moeten zijn gebotst op de burelen van het Philips Stadion, zoveel is zeker. Er moet de gehele zomer een verschil van inzicht geweest zijn, waar die in december van 2019 tot uiting kwamen en van Bommel daarop zijn ontslag wist te ontvangen. De zogenaamde aanval is dan ook gerust te betitelen als voorop gezet en gepland, zoals het ED het ook weet te aan te duiden.

Het Eindhovens Dagblad wijst het kamp van Bommel – van Marwijk ook dat een aantal spelers onder hen supervisie naar Eindhoven werden gehaald. Spelers die in zijn geheel niet wisten te renderen. ED: ‘Van Marwijk ‘vergat’ in zijn betoog wel een aantal cruciale zaken, namelijk dat op voorspraak van Van Bommel vorig jaar Aziz Behich en Trent Sainsbury naar PSV kwamen. Zij verlieten Eindhoven afgelopen zomer als een ongekende flop Behich en roemloze verdediger Sainsbury’, schrijft de regionale krant.

De krant uit Eindhoven schrijft dat zelfs Marcel Brands deze zogenaamde vete al aan zag komen:

‘Brands voorzag dertien maanden geleden al een conflict en na een jaar met slechte resultaten is in december de bom gebarsten. Dat De Jong deels verantwoordelijkheid draagt voor de huidige stand op de ranglijst (vierde), is evident. Hij heeft dat ook erkend. Zijn aankopen vallen tegen en dat noopt tot reflectie. Twee van de twaalf wedstrijden winnen met tussendoor een paar dikke nederlagen overleeft echter geen enkele trainer van een topclub. Van Bommel zat daarbij niet op een lijn met een deel van de spelersgroep, streed tot op detailniveau met jan en alleman bij de club en maakte soms onbegrijpelijke keuzes’, aldus het ED over het conflict wat PSV vooral achter zich wenst te laten.