Home Nieuws Van Marwijk over PSV nieuws: ‘Ik ga er hier niks over zeggen’

Van Marwijk over PSV nieuws: ‘Ik ga er hier niks over zeggen’

38
0

Tegenover De Telegraaf en in gesprek met Bert Maalderink van de NOS heeft Bert van Marwijk gereageerd op de geruchten dat Mark van Bommel de nieuwe trainer van PSV gaat worden.

“Het is een publiek geheim, dat als Phillip Cocu weggaat bij PSV, Mark de belangrijkste kandidaat is,” geeft de bondscoach van Australië aan. “Dat ontken ik ook niet. Alleen ga ik er verder niks over zeggen, want we zitten hier op een WK. We vinden het ongepast naar de Australische voetbalbond en de Australische internationals toe om daar nu mee bezig te zijn.”

Van Marwijk heeft eerder al eens aangegeven dat hij bij een club samen zou willen werken met schoonzoon Van Bommel, alleen dan in een andere rolverdeling als nu bij Australië het geval is. Van Bommel als hoofdtrainer met Van Marwijk als assistent of adviseur op de achtergrond. “Ook daarvoor geldt dat ik er nu niet op inga, omdat ik dat niet gepast vind richting de Australiërs,” zegt hij daarover.

Hij is er echter wel van overtuigd dat Van Bommel een uitstekende trainer gaat worden. “Jongens die hun hele carrière in de as van het veld staan, worden vaak goede trainers. Ik heb het zelf ervaren. Toen ik op het middenveld terecht kwam, zag ik hoeveel er eigenlijk om me heen mis ging. Dan probeer je dat te corrigeren met coachen en dan ben je eigenlijk al een beetje bezig met trainen,” aldus Van Marwijk.

Van Marwijk gaat verder: “Mark heeft dat eigenlijk zijn hele leven gedaan. Dan nog komen er een heleboel andere dingen bij kijken, die je wel of geen goede trainer maken. Maar ik vind dat hij zich wel heel goed heeft ontwikkeld de laatste tweeënhalf jaar. Het is eigenlijk bij Saoedi-Arabië begonnen en hij krijgt ook hier weer de ruimte om zich verder te ontwikkelen en dat doet hij uitstekend.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here