Home Nieuws Van Marwijk: ‘Mark is veel minder schuldig dan John de Jong’

Van Marwijk: ‘Mark is veel minder schuldig dan John de Jong’

771
0

Bert van Marwijk zag zondagavond de kans  om na het ontslag in december ‘het straatje van Mark van Bommel schoon te vegen’.

Van Marwijk veegde de vloer aan met het beleid van PSV en sprak uit dat veel spelers nog dagelijks met van Bommel bellen en dat de onderlinge relatie tussen de spelers en van Bommel erg goed was.


Daarna richt Bert van Marwijk de pijlen op John de Jong. ‘In mijn ogen is Mark veel minder schuldig dan de technisch manager, John de Jong. Een coach kan die speler nooit bekijken. En ik heb een speler nog nooit slecht zien spelen op videobeelden. Hij is afhankelijk van de informatie die hij krijgt. Intern heeft hij echt met de vuist op tafel geslagen om andere spelers te halen, maar dat werd niet gedaan, of kon niet worden gedaan. Mark is medeverantwoordelijk, maar niet hoofdverantwoordelijk. Je moet in principe kunnen vertrouwen op je scouting. Dat is gewoon fout gegaan. De selectie is scheef en ik vind hem ook te groot”, haalt van Marwijk uit naar John de Jong.

Toch is van Marwijk ook realistisch en zegt dat zijn schoonzoon ook fouten heeft gemaakt. “Dat neemt niet weg dat Van Bommel ook zelf fouten heeft gemaakt, erkent Van Marwijk: “Toen hij Jeroen Zoet eruit haalde voor het duel met Willem II, wilde hij hem echt bij de pers vandaan halen. Hij had moeten zeggen: je keept niet en bent mijn tweede man óf je kan thuisblijven. Meer niet. Daarnaast moet Mark leren dat hij niet overal controle over kan hebben. Dat gaat gewoon niet. Hij heeft in de top van Europa gespeeld en is dat gewend. Misschien is hij te fanatiek in bepaalde dingen. Hij zit overal bovenop. Ik blijf zeggen dat hij echt een heel goede trainer is. Heel veel dingen pakt hij ongelofelijk snel op”, aldus Bert van Marwijk.


Facebook Comments