Home Nieuws Van Marwijk over Robben: ‘Ik had hem er bij PSV graag bij...

Van Marwijk over Robben: ‘Ik had hem er bij PSV graag bij gehad, maar Arjen deed het niet’

1894
0

Bert van Marwijk is samen met schoonzoon Mark van Bommel alweer enkele maanden uit beeld in de Eredivisie na het ontslag bij PSV.

Met de terugkeer van Robben op de Nederlandse velden worden ook de contacten tussen PSV en Robben weer benoemd. In dat kader schrijft Bert van Marwijk in zijn column in de Telegraaf dat men er bij PSV alles aan heeft gedaan Robben te bewegen naar Eindhoven te komen.

Het was tevergeefs. Het is FC Groningen uiteindelijk wel gelukt om hem te halen. FC Groningen verraste zaterdag de voetbalwereld met het aantrekken van Robben, die zijn comeback wil maken.

Bert van Marwijk was adviseur van PSV en wilde Robben ook hebben. ‘De mogelijkheden van Arjen in de Eredivisie heb ik een jaar geleden ook met Mark besproken. Ik had hem er bij PSV graag bij gehad’, schrijft Van Marwijk in De Telegraaf.

‘Het is ook geprobeerd, maar Arjen deed het niet. Het is ook moeilijk. Mark heeft destijds ook lang geworsteld met de vraag wat hij moest doen. Bij AC Milan blijven of terugkeren naar Nederland.’

Van Marwijk denkt dat Robben makkelijk mee kan in de Eredivisie. Fysiek wordt het een ander verhaal. ‘Je zag dat ook bij Robin van Persie toen hij terugkeerde naar Feyenoord. Op één been kon hij hier nog steeds mee, op zijn leeftijd. Robin ging wel zuiniger om met zijn lichaam, hij zorgde dat hij niet over de grens ging. Arjen zoekt zijn hele carrière wél vaak de grens op en gaat er zelfs overheen. Ik heb wel eens gezegd: neem nou een beetje rust. Hij deed alles maximaal, verschuilde zich nooit op een training.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here