Home Nieuws Van Marwijk: Ernest Faber is klaar voor de top

Van Marwijk: Ernest Faber is klaar voor de top

7
0

Het opportunisme regeert nog steeds in voetbal minded Nederland. PSV’s tegenstander NEC, met Ernest Faber aan het roer wordt gevreesd nu de club een hoge positie op de ranglijst bezet. Menigeen ziet Ernest Faber, na amper 24 wedstrijden op het hoogste niveau, nu als potentieel toptrainer.

Het heeft er weer alle schijn van dat de zogenaamde kenners vergeten dat NEC als organisatie gewoon goed heeft ingekocht en dat zogenaamde concurrenten van de Nijmegnaren, zoals Roda en Cambuur, dat minder goed gedaan hebben. De loftrompet voor Faber is het gevolg. “Ik vind dat hij het geweldig doet”, zegt oud-NEC’er Jan Peters in de Telegraaf. “Iedereen had verwacht dat ze het moeilijk zouden krijgen, maar ze hebben zich in een vroegtijdig stadium veilig gespeeld. Er is zo’n positieve sfeer rond de club. Ik kom al vanaf mijn dertiende bij NEC en dit heb ik niet vaak meegemaakt. Het type spel dat NEC speelt doet me denken aan het spel van PSV. De organisatie staat goed en ze spelen slim reactievoetbal. Uiteindelijk heeft hij de zaak Santos toch goed opgelost zonder al te grote woorden”, vindt Peters.

Faber heeft de weg der geleidelijkheid gevolgd en is al bezig aan zijn tiende seizoen als trainer. De Eindhovenaar vervulde eerder diverse functies in de jeugdopleiding van PSV, was hoofdtrainer bij Jupiler Leagueclub FC Eindhoven, assistent bij het PSV van de hoofdtrainers Dick Advocaat en Phillip Cocu en assisteerde bij Oranje-bondscoach Bert van Marwijk, schrijft de Telegraaf terecht zonder overdreven complimenten uit te delen.

Van Marwijk is ook lyrisch over Ernest Faber. “Ik heb Ernest bij Oranje gehaald als opvolger van Frank de Boer. Ik vond hem een type, dat qua mentaliteit goed bij de rest van de staf paste. Hij is een echte winnaar en weet dat gevoel over te brengen op een groep. Dat zie je ook aan NEC. Voor Ernest geldt dat hij tegenwoordig speciaal is, omdat hij normaal doet”, vindt Van Marwijk, die ervan overtuigd is dat Faber de top gaat halen als trainer. „In het huidige Nederlandse trainersgilde zie ik niet zoveel kandidaten om in de voetsporen te treden van De Boer, Cocu en Van Bronckhorst. Faber heeft op elk niveau gepresteerd als trainer. Met zo’n cv twijfel er niet aan, dat die kans er gaat komen voor hem.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here