Home Nieuws Van Londen naar Almere | Dominantie in Nederland, nog zoekende in Europa...

Van Londen naar Almere | Dominantie in Nederland, nog zoekende in Europa maar perspectief op 13 punten

705
0

Het tweezijdige verhaal van PSV van afgelopen week luistert naar Dominantie in de Eredivisie maar nog zoekende in Europa.

Hoe verging het PSV in de week van vier doelpunten voor in Almere en vier tegen in Londen? Van Europese teleurstellingen tot binnenlandse suprematie. Kortom, een dynamische week voor PSV, koppen de kranten na de overwinning in Almere, drie dagen na de afstraffing in Londen tegen Arsenal.

Europese dromen versus de harde realiteit

Het contrast kan bijna niet groter zijn. Terwijl PSV zich in de Eredivisie moeiteloos profileert als een dominante grootmacht, stuit de ploeg in de Champions League op flinke weerstand. Zo stelt Lang bij ESPN dat PSV weliswaar de top van de Eredivisie aankan, maar het niveau in de Champions League nog niet heeft bereikt. Toch gloort er perspectief voor het elftal van Peter Bosz.

PSV heeft in groep B met vier wedstrijden tegen Sevilla en RC Lens op de agenda perspectief op 12 punten. Na die vier wedstrijden komt Arsenal op bezoek in het Philips Stadion. Een wedstrijd waarin PSV de geleerde lessen uit Londen in de praktijk moet gaan brengen, zei Peter Bosz na Arsenal – PSV. “Wij zijn dat alleen in de Eredivisie, maar nog niet in de Champions League,” aldus Lang, die een realistisch beeld schetst van de huidige stand van zaken.

Herstel na Europese teleurstelling

De Champions League kan wreed zijn en PSV ondervond dat op de harde manier. Maar waar sommige ploegen zouden bezwijken onder de druk en de nasleep van zo’n klap, toonde PSV karakter. Ondanks de ‘Europese kater’ van de club, herpakte de club zich snel met hun overwinning in het Nederlandse Almere. De boodschap? PSV kan een stootje verdragen en blijft in de race voor de nationale titel.

Tactische nuances en de kracht van het middenveld

Hoewel PSV in Europa tegen zwaardere tegenstanders speelt, valt er niet te ontkennen dat er enkele tactische nuances zijn die bijgesteld moeten worden. Zo wijzen critici op het belang van het middenveld en wordt er gesuggereerd dat er in de Champions League wellicht een meer behouden benadering nodig is. Daarentegen heeft PSV in de eredivisie de luxe om het spel te maken, de lijnen uit te zetten en de tegenstander bij de keel te grijpen.

Met de huidige gang van zaken mag PSV met optimisme naar de toekomst kijken, tenminste op nationaal niveau. Er is een solide basis: een team dat elkaar blindelings vindt en een trainer die weet hoe hij moet reageren op tegenslagen. Het Europese avontuur vergt meer geduld en analyse. De Champions League is en blijft een podium waarop elke fout genadeloos wordt afgestraft.

‘PSV is op dit moment top in Nederland, maar nog niet top in Europa’, schrijft het Eindhovens Dagblad. De regionale krant wijst naar de vele mogelijkheden van Bosz. Zo werd Malik Tillman, die zich had verslapen, niet gemist in Almere. ‘In de kleedkamer van PSV is Tillman eventjes een geplaagd man, maar zijn kansen zullen ongetwijfeld nog komen op een positie die bij PSV wel erg zwaar is bezet. Met Ismael Saibari, Til, Tillman en ook nog de jonge Isaac Babadi zijn er vier spelers voor een plek, waardoor het steeds onaannemelijker wordt dat Babadi zijn contract op korte termijn verlengt’, aldus de regionale krant.

De Telegraaf concludeert dat er ‘muziek zit in PSV’, een duidelijke verwijzing naar Noa Lang. ‘Noa Lang staat niet alleen met PSV bovenaan in de Eredivisie, maar is afgelopen week ook de Top 40 binnengekomen met zijn rapnummer ‘Noano 7k op je feestje’. Ondanks zijn flamboyante voorkomen is Lang een echt voetbaldier en met zijn individuele kwaliteiten is hij van grote waarde voor PSV’, aldus De Telegraaf.


Vorig artikel‘Kelderklassepraktijken’ | Malik Tillman en de wekker: Kritiek na fout met minimale gevolgen
Volgend artikelMalik Tillman biedt excuses aan maar zal ‘achter in de rij’ moeten gaan aansluiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in