Home Nieuws Van ‘koopclub’ naar opleiden: ‘Talenten krijgen echt een kans hier’

Van ‘koopclub’ naar opleiden: ‘Talenten krijgen echt een kans hier’

42
0

Mark van Bommel zet voort wat onder Cocu én architect Marcel Brands is ingezet: jeugdspelers de kans geven.

Waar Cocu nog voorzichtig was met het opstellen van talenten, is van Bommel doortastender met het geven van kansen en speelminuten aan jeugdspelers.

PSV is van koopclub verworden naar een club van opleiden. Kans na kans krijgen de PSV talenten heden ten dagen onder Mark van Bommel. De club steekt ook miljoenen euro’s in de jeugdopleiding maar het betaald zich meer dan ooit uit. PSV is inmiddels in voetballand dusdanig getransformeerd naar een club waar spelers gemakkelijk kunnen doorbreken. De grootste talenten kiezen vol overtuiging voor de Herdgang.

Zo ook Donyell Malen. Hij besloot als jeugdspeler de overstap te maken van Ajax naar Arsenal. Hij had in Amsterdam niet het juiste gevoel, zo vertelt hij. Dat gevoel heeft hij weer hervonden bij PSV.

“Bij Ajax had ik niet zoiets van: dit is het. Bij Arsenal wel. Ik trainde veel met het eerste mee”, aldus Malen tegen Telesport.

“Dan sta je opeens op het veld met Alexis Sanchez en Mesut Özil. Arsene Wenger was de coach. Ik weet nog wel hoe ik me de eerste keer voelde… Af en toe speel je een beetje FIFA, en dan sta je ineens met ze op het veld. Dan wil je niet afgaan, hoor.”

Bij Arsenal speelde Malen bij Onder 23 en Onder 18. “Thierry Henry was assistent-coach bij de onder-18. Als hij meedeed met de rondo zag je direct: deze man kan wel ballen. En hij gaf tips die echt hout sneden. Dan probeerde je het en voelde je: hé, dit lukt.”

Malen koos daarna vol overtuigen voor PSV. De uitleg van de ster in wording is alleszeggend over de veranderende status van koopclub naar een club van opleiden en talenten kansen geven.

“Talenten krijgen echt een kans hier. Dat doet PSV erg goed. Ik heb het ook nooit gezien als een stap terug. Het maakt mij niet uit hoe andere mensen dat zien. Ik bewandel mijn eigen weg.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here