Home Nieuws Van Hooijdonk ziet PSV als favoriet voor de titel: ‘Masterclass Joey Veerman’

Van Hooijdonk ziet PSV als favoriet voor de titel: ‘Masterclass Joey Veerman’

1211
0

Pierre van Hooijdonk bleek zondagavond bij Studio Voetbal erg enthousiast te zijn over de door PSV ruim gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo.

PSV domineerde vanaf minuut één op het kunstgrasveld, dat voor een ploeg met technisch vaardige spelers prima te bespelen bleek te zijn. De rode kaart, overigens zeer terecht gegeven, maakte natuurlijk nog verschil in het spelbeeld maar ook voor de rode kaart was PSV oppermachtig en dominant met en zonder bal.

Heracles moet vanaf minuut één het gevoel gekregen te hebben dat er niets te halen viel tegen PSV. Dat straalde de ploeg van Peter Bosz in alles uit. Zowel Ibrahim Afellay als Pierre van Hooijdonk zagen dat PSV erg dominant was en al snel orde op zaken wilde stellen. Het ging afgelopen week veel en vaak over Joey Veerman. Pierre van Hooijdonk is duidelijk een fan van Veerman.

De NOS-analist weet zeker dat Joey Veerman kan slagen in een topcompetitie. De middenvelder wordt vaak en veel besproken maar was zaterdag weer belangrijk tegen Heracles Almelo. Ondanks de rode kaart, zag Van Hooijdonk dat Veerman erg dominant was.

Voor Van Hooijdonk is het wel duidelijk inmiddels. De NOS-analist ziet PSV als titelfavoriet, zegt hij bij Studio Voetbal. “PSV voetbalt zo makkelijk, zelfs vóór de rode kaart was het wachten op de eerste goal. En daarna… tsja. Joey Veerman gaf een masterclass vrije man zoeken. Elk balcontact was raak. Met name ook de snelheid van de bal steeds. Zijn kwaliteiten worden vaak onderschat. Elke keer in een Champions League-wedstrijd hoor je: hij moet het nu laten zien. Dat vind ik onzin.”

Van Hooijdonk voorziet wel een toekomst in de Serie A voor Veerman en denkt dat middenvelder uit Volendam niet zou misstaan in Italië. De analist denkt dat er nog veel meer in he vat zit voor Veerman en trekt zich niets aan van alle kritieken op de middenvelder uit Volendam.

Van Hooijdonk is wel enthousiaster dan Ibrahim Afellay. Van Hooijdonk haalt Jerdy Schouten aan als voorbeeld. “Zet Veerman nu weg bij de top acht in Italië en hij draait daar moeiteloos mee. Schouten is van Excelsior naar Italië gegaan. Destijds vond de Nederlandse top hem niet goed genoeg en ging hij naar Italië met twee vingers in de neus. Bij Veerman geldt een beetje de omgekeerde wereld. Ik heb geen enkele twijfel over zijn slagen in een grote competitie”, besluit Van Hooijdonk zijn lofzang over Joey Veerman.


Vorig artikelZweede media: PSV zet in op transfer Zweeds toptalent | ‘Grote delegatie PSV in Zweden’
Volgend artikelKomst centrale verdediger Crystal Palace Chris Richards ‘misschien wel logischer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in