Home Nieuws Van Hooijdonk lyrisch, Waterreus kritisch

Van Hooijdonk lyrisch, Waterreus kritisch

20
0

PSV fans die denken dat Marco van Ginkel volgend seizoen contractspeler van PSV is in plaats van huurling, kunnen die gedachte loslaten. Althans, dat schrijft Pierre van Hooijdonk in zijn column.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ronald Waterreus en Youri Mulder is van Hooijdonk lyrisch over de PSV aanvoerder.

“Het is fascinerend hoe goed PSV zich heeft hersteld van de beroerde seizoenstart. Dat had ik niet verwacht, na de treurige uitschakeling door NK Osijek in de voorronde van de Europa League. Een hoofdrol is weggelegd voor Marco van Ginkel. Natuurlijk is ook Hirving Lozano van grote waarde voor PSV, maar voor mij is Van Ginkel hét gezicht van de club en bovendien de beste speler van de Eredivisie”, vindt de Bredanaar.

“In alle opzichten is hij een moderne voetballer. Op het veld, vanwege de manier waarop hij zijn rol op het middenveld invult: Van Ginkel verdeelt het spel, hij bestrijkt het hele veld, pakt de afvallende ballen en hij scoort makkelijk. Dat scorend vermogen had hij tijdens zijn vorige huurperiodes bij PSV ook al laten zien, dit seizoen is hij nóg completer en belangrijker”, zegt hij over de middenvelder.

De analist is er zeker van dat dit de opzet van Chelsea is omdat hij na een topseizoen voor de hoofdprijs door de Londense club verkocht zal gaan worden aan een club uit een grote competitie.

Na de prima wedstrijd in Arnhem zijn Youri Mulder en Ronald Waterreus in ieder geval nog niet om wat de prestaties van Van Ginkel aangaan. Bij Rondo zei Waterreus: ‘Van Ginkel moet nog constanter en dominanter worden in zijn spel en ook eens grote wedstrijden beslissen voor PSV. Hij scoort alleen tegen de kleinere clubs en in de minder grote wedstrijden”.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here