Home Nieuws Van Hooijdonk haalt uit naar NOS collega’s: ‘Welke Ajacied heeft deze samenvatting...

Van Hooijdonk haalt uit naar NOS collega’s: ‘Welke Ajacied heeft deze samenvatting gemaakt?

55
0

De topper PSV – Ajax was geen hoogstaande wedstrijd maar een remise was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Zowel PSV als Ajax deelde geregeld speldenprikjes uit maar tot echt een serie aan echte kansen kwam het niet. Het past een beetje het momentum waarin de Eredivisie zich momenteel bevindt.
Het is immers pas september en beide elftallen wilden niet verliezen. Zo werd de topper meer een wedstrijd van de beide keepers en de vier centrale verdedigers dan van de aanvallers en middenvelders.

Zowel Baumgartl als Blind speelde een solide partij maar waren beide wel één tot twee keer de directe tegenstander kwijt wat meteen tot flink gevaar en in de tweede helft aan weerszijden tot een treffer leidde. Analist Pierre van Hooijdonk constateerde zondagavond in ieder geval dat verhoudingen in de wedstrijd niet goed werden uitgebeeld. De Bredanaar wond zich op over de vertoonde samenvatting.

“Ik heb de samenvatting gezien. Ik weet niet welke Ajax-supporter die aan elkaar heeft geknipt, maar in de eerste helft van de samenvatting heb ik PSV niet een keer op de helft van Ajax gezien”, zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Van Hooijdonk heeft een andere wedstrijd gezien. “Dat was echt niet het geval. PSV heeft een paar countermogelijkheden gehad die ze heel slecht uitspeelden. Ze kregen daar geen kansen door, omdat het op het laatste moment fout ging.”

Van Hooijdonk erkent echter wel dat de grootste mogelijkheden voor Ajax waren. “De kansen waren voor Ajax, maar ik vond dat PSV met de aanvallen en het directe spel dreigender was. Bij Ajax was het verzorgder, maar ze kregen wel de beste kansen.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here