Home Nieuws Van Hooijdonk en de Mos wijzen niet naar de Jong

Van Hooijdonk en de Mos wijzen niet naar de Jong

14
2

Pierre van Hooijdonk en Aad de Mos maken zich allerminst zorgen over de fase waarin PSV zich momenteel bevindt. De twee analisten kunnen zich ook niet vinden in de kritieken op Luuk de Jong.

“Het begint natuurlijk allemaal met die scheidsrechter Atkinson, die tegen Atletico Madrid een zuivere goal van Luuk de Jong afkeurt. Ik ben ervan overtuigddat PSV niet van Atletico zou hebben verloren als die fout niet was gemaakt. En dan was PSV ook met een ander gevoel de wedstrijd tegen Feyenoord ingegaan.”

“Ik zie geen reden voor paniek. Die PSV-aanvallers zijn het scoren natuurlijk niet ineens verleerd. Het loopt even minder, maar PSV heeft vorig seizoen bewezen voldoende scorend vermogen in de ploeg te hebben.”

“Er wordt mij ook een beetje te veel naar Luuk de Jong gewezen”, vervolgt Van Hooijdonk. “Een spits als De Jong is afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt en wat is die dan geweest tegen Feyenoord? Eén voorzetje van Narsingh, waarop hij een kopkans kreeg. Dat was alles. De Jong is geen spits waarvan je kunt verwachten dat hij in zijn eentje drie man passeert. Hij is ijzersterk met het hoofd, maar moet wel goed bediend worden en als je dan, zoals eerder dit seizoen, met Locadia en Pereiro op de flanken speelt, dan gebeurt dat niet.”

De Mos is het helemaal eens met Van Hooijdonk. “Ik vind dat wat het scorende vermogen betreft alle druk op de schouders van Luuk de Jong wordt gelegd. De spelers die eromheen staan, kunnen mij niet overtuigen. Ik vraag me af of spelers als Narsingh en Locadia uiteindelijk goed genoeg zijn voor het niveau van PSV. Als ik het voor het zeggen had gehad bij PSV, dan zou ik deze zomer een speler voor de linkerkant erbij hebben gehaald. Een kwaliteitsversterking om de boel wakker te schudden en op scherp te zetten.”


Facebook Comments

2 REACTIES

  1. Nee hij lijkt super geconcentreerd bezig zie de penalties. Raak verder helemaal geej bal fatsoenlijk inderdaad wel heel sneu die goal tegen atletico. Dek zijn man niet maar aad en pierre zien licht in de duisternis. Heb hem tegen cambuur en fc ehv live gezien was hij ook geen bal waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here