Home Nieuws Van Hooijdonk adviseert PSV: ‘Hij is voor alle topploegen een aanwinst, blind...

Van Hooijdonk adviseert PSV: ‘Hij is voor alle topploegen een aanwinst, blind halen’

11711
0

Analist Pierre van Hooijdonk heeft dit lopende seizoen met grote regelmaat genoten van de ploeg van Peter Bosz.

De analist van ondermeer de NOS en ESPN zag wel dat PSV op gezette tijden een wat smalle selectie ter beschikking had. Na het vertrek van Yorbe Vertessen waren de vleugelposities dun bezet. Het blessureleed van Noa Lang hielp daar zeker ook niet bij. PSV liep in de winter vast de selectie op met name de vleugels te versterken. In gesprek met Excelsior over de transfer van Couhaib Driouech geraakte de club niet tot een akkoord.

Echter lijkt PSV nog steeds serieus geïnteresseerd om Couhaib Driouech aan de selectie toe te voegen. Couhaib Driouech geldt nog altijd als een transfertarget die Earnie Stewart graag vast wenst te leggen. De aanvaller van Excelsior maakte vandaag na ruim een maand blessureleed zijn rentree tegen Heracles en was daarin belangrijk met twee doelpunten en een assist. Couhaib Driouech speelde een puike wedstrijd tegen Heracles en liet zien helemaal terug te zijn. Pierre van Hooijdink is onder de indruk van de aanvaller en adviseert PSV Couhaib Driouech meteen vast te leggen.

“Ik vind dat hij voor alle topploegen een aanwinst is”, aldus Pierre van Hooijdonk aan tafel bij Studio Voetbal. “Blind halen?”, vraagt Sjoerd van Ramshorst, waarna de analist vol overtuiging antwoord geeft. “Ja!”

Collega-analist Ibrahim Afellay is ook lyrisch over de buitenspeler, die als invaller indruk maakte tegen Heracles. “Hij stond nog niet koud in het veld of hij maakt gelijk weer het verschil. Die aanname ook, dat was zo knap. Bij die lange bal zat het eigenlijk in die aanname. Hij neemt hem gelijk mee in de juiste richting en hij hoeft eigenlijk bijna niks meer te doen. Ook de explosiviteit die hij had. Normaal heb je het gevoel als je na een hamstringblessure terugkomt dat je toch wat angstig bent.”

Afellay is er dan ook van overtuigd dat Driouech van meerwaarde zal zijn voor PSV, al maken beide analisten wel de kanttekening dat een rol als reservespeler en back-ip in eerste instantie meer voor de hand zal liggen dan een rol als basisspeler. “In de rol die PSV voor hem ziet, achter Noa Lang om eventueel nog wat te kunnen forceren omdat ze dat altijd hadden met Vertessen, vind ik hem zeer zeker een goede optie voor PSV.”

De voormalig middenvelder van onder meer PSV en FC Barcelona verwacht dat Driouech niet veel meer hoeft te kosten. “Hij zal niet meer het bedrag opleveren wat Excelsior in de winterstop voor hem vroeg. Het is een jongen die nog jong is en nog doorgroeimogelijkheden heeft. Hij heeft heel veel potentie”, erkent Afellay. Mario Been gaf onlangs bij ESPN al aan dat PSV nog altijd de pijlen heeft gericht op Couhaib Driouech.


Vorig artikelIbrahim Afellay hoort van Ron Jans verontrustende opmerking over PSV-target: Flamingo nog geen directe versterking voor PSV
Volgend artikelKenneth Perez blij met miljoeneninvestering PSV en denkt aan enorme transfersom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in