Home Nieuws Van Hanegem verwacht mogelijk gebrek aan motivatie bij Gakpo, de Jong en...

Van Hanegem verwacht mogelijk gebrek aan motivatie bij Gakpo, de Jong en Simons na mislukt WK

2240
0

Een ongewone en tevens opvallende gedachtegang bij Willem van Hanegem.

De AD columnist en Feyenoord supporter denkt dat er weleens motivatieproblemen kunnen ontstaan bij de PSV’ers die onderdeel uitmaakte van de Oranje selectie van Louis van Gaal. Van Hanegem wijst daarbij natuurlijk naar Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons. Van Hanegem denkt dat een mislukt WK voor problemen met motivatie kan zorgen. En dus gloort er succes voor zijn Feyenoord.

De AD columnist gelooft zelfs dat Feyenoord dankzij de tegenvallende prestaties van Oranje op het WK een goede kans heeft om in 2023 landskampioen te worden. Van Hanegem denkt dat de Rotterdamse club kan profiteren van teleurgestelde spelers van PSV en Ajax.

“Oranje heeft zo lopen knoeien, dat het ten koste kan gaan van de motivatie van de teleurgestelde, bij hun clubs teruggekeerde, internationals van PSV en Ajaz”, zegt Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Die lopen daar straks met zo’n sik rond.” Van Hanegem lijkt te vergeten dat de keeper van Feyenoord een enorme teleurstelling te verwerken heeft gekregen door niet als eerste keeper van Oranje te fungeren tijdens het WK in Qatar.

De competitie begint weer over enkele weken en concurrenten Feyenoord en Ajax kunnen meteen al flink aan de bak. Beide clubs troffen elkaar nog niet en spelen al vrij snel tegen elkaar, waar PSV beide clubs al gehad heeft en nog slechts de ’terugronde’ wacht. Na Feyenoord uit begin februari, treft PSV alleen nog Ajax in Eindhoven. “Eerst dacht ik dat een kampioenschap voor Feyenoord niet kon, maar de afgelopen weken is bij mij een ander gevoel gegroeid”, zo besluit Van Hanegem.


Vorig artikelVan de PSV Academy naar Marbella | Maak kennis met de jeugdspelers
Volgend artikelKijkt John de Jong na 4 slechte jaren ook in de spiegel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in