Home Nieuws Van Hanegem totaal niet onder de indruk van Argentijnen en doet oproep,...

Van Hanegem totaal niet onder de indruk van Argentijnen en doet oproep, halve finale lonkt

3497
0

Willem van Hanegem heeft veel vertrouwen in de kwartfinale van Oranje tegen de Argentijnen van aanstaande vrijdagavond.

Het is opvallend te noemen dat veel voetbalfans in binnen- en buitenland de Argentijnen niet als een bijzonder elftal beschouwen en veel kansen zien voor Oranje om door te stoten naar de halve finale. Menig analist en journalist ziet niet in waarom Nederland de Zuid-Amerikanen niet zou kunnen verslaan. Ook Willem van Hanegem ziet dat Oranje wel nog veel beter kan maar verwacht dat Oranje gaat winnen van Messi en zijn teamgenoten.

Van Hanegem denkt dat Memphis, Gakpo en Bergwijn voorin de boel kunnen gaan beslissen en dus op een nog hoger niveau kunnen gaan acteren dan tegen de verenigde Staten. “Tegen Argentinië hebben we echt wel een kans, want dat elftal rent en vliegt maar. Ze zijn aan het overleven vanaf de allereerste minuut, zelfs tegen Australië dat een elftal heeft zonder ook maar één goede speler. Natuurlijk, Messi maakt het verschil. Maar die backs Molina en Acuña doen maar wat. De spelers zijn nog onrustiger dan het publiek’, zegt hij.

Van Hagemen begrijpt niets van het ophemelen van de tegenstander in deze. De voetbalgrootheid vindt dat we realistisch naar het Argentijnse elftal moeten kijken. ‘Als we nou eens beginnen om deze week Argentinië niet groter te maken dan ze zijn’, roept Van Hanegem op, waarna hij net als Louis van Gaal tot de conclusie komt dat het in balbezit vrijdag wel beter zal moeten bij het Nederlands elftal. ‘Oranje kan de halve finale bereiken, maar alleen als we inzien dat het tegen Amerika gewoon niet goed genoeg was.’


Vorig artikelGertjan Verbeek niet onder de indruk: Gakpo krijgt een onvoldoende
Volgend artikelDenzelf Dumfries onhoudbaar voor Inter, Arsenal voegt zich bij Chelsea en Spurs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in