Home Nieuws Van Hanegem laat niets heel van PSV: ‘Er zit geen voetbal in,...

Van Hanegem laat niets heel van PSV: ‘Er zit geen voetbal in, PSV is geen titelkandidaat’

1261
1

Met Feyenoord – PSV op de agenda is de kans groot dat er weer verschuivingen in de top van de ranglijst gaan plaatsvinden.

Het is dringen geblazen aan de kop van de Eredivisie. Feyenoord oogt momenteel als stabiele koploper waar PSV stevig de tanden in zal moeten gaan zetten om dichterbij te kunnen komen. Toch is de koploper ondanks de slechts enige verliespartij die het dit seizoen leed, niet onverslaanbaar. Ook in de Kuip krijgen de tegenstanders vaak kansen omdat de laatste linie geregeld steken laat vallen. Feyenoord geldt momenteel als aanvallende ploeg maar vergeet geregeld de restverdediging en laat vooral op de flanken veel ruimte liggen om in de tegenaanval toe te slaan.

Een overwinning van PSV in de Kuip zorgt voor een opnieuw opengestelde titelrace, waar PSV weer deelnemer in zal zijn want de koploper zou dan nog maar slechts één punt voorsprong op PSV zou hebben. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem liet afgelopen week zijn licht schijnen over de topper én over de kwaliteiten van PSV. In gesprek met AD Sportwereld liet Willem van Hanegem echter niets heel van het huidige PSV. De Kromme, die benadrukt het Ruud van Nistelrooij wel degelijk te gunnen, vindt dat PSV veel te weinig laat zien om als titelkandidaat te kunnen worden gezien.

In gesprek met Wessel Penning van AD Sportwereld laat van Hanegem eigenlijk geen spaan heel van het huidige PSV. De Kromme vindt dat er nauwelijks voetbal in het PSV van Ruud van Nistelrooij zit. ‘In het elftal van PSV zit niet genoeg voetbal, ze rennen als een kip zonder kop vooruit. PSV is geen titelkandidaat’, zegt van Hanegem, die AZ en Feyenoord wel als titelkandidaten ziet.

Hanegem haalt verder nog uit naar Ramalho, Teze, Branthwaite en Obispo, die hij geen van allen voetballend vermogen toebedeeld. ‘PSV heeft te weinig voetbal om kampioen te worden’, doelt hij op het voetballende vermogen van achteruit. ‘Over Obispo wordt gezegd dat hij een talentvolle verdediger maar veel meer dan goed koppen kan hij niet’, zegt van Hanegem over Obispo. Wel is het Feyenoord-icoon enthousiast over Xavi Simons en Joey Veerman. Volgens Willem van Hanegem kan dit echt wel het jaar van Feyenoord worden.


Vorig artikelVan Nistelrooij legt de druk bij Arne Slot: ‘Feyenoord is natuurlijk favoriet voor de titel’
Volgend artikelZo dichtbij was Twente aanvaller Misidjan bij een transfer naar PSV: ‘Brands is ook weer terug’

1 REACTIE

 1. Ik vind het heel teleurstellend dat er bij PSV na ruim een half jaar onder leiding van de huidige technische staf nog altijd geen duidelijk spelconcept zichtbaar is.
  Opmerkelijk is het verder dat Teze en Obispo opzichtig blijven falen en niet uit de basis verdwijnen.
  PSV is momenteel een team wat het moet hebben van de oprispingen van Xavi Simons en Joey Veerman.
  Van Nistelrooy had zijn gevoel moeten volgen.
  Ook hij faalt tot op heden en dat heeft niets te maken met de verkoop van Gakpo en Madueke, want ook met die twee nog in de basis was het spel vaak niet om aan te zien.

  Prettige dag verder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in