Home Nieuws Van Hanegem kritisch op omgang PSV met Ihattaren en wijst naar Steven...

Van Hanegem kritisch op omgang PSV met Ihattaren en wijst naar Steven Bergwijn

1020
0

Willem van Hanegem is uitermate bezorgd over hoe PSV met Mo Ihattaren omspringt.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft de Kromme over Mohamed Ihattaren.

Van Hanegem zegt dat vorig seizoen ‘iedereen achter Ihattaren aanrende, omdat hij zo geweldig was’. ‘De jongen ook die wekelijks de vraag moest beantwoorden of hij voor Oranje wilde spelen. En toen hij inderdaad niet voor Marokko koos, klonk er gejuich’, begint hij zijn relaas over Ihattaren.

‘Die Ihattaren moet zich nu veel meer het spelsysteem van PSV eigen maken. Want dat is blijkbaar een heel ingewikkeld systeem, daar in Eindhoven. Eerlijk gezegd zie ik gewoon een ploeg die het moet hebben van simpel countervoetbal. Dat mag hoor, maar laten we nou niet doen alsof het onder trainer Roger Schmidt opeens hogere wiskunde is daar in Brabant.’

‘Ihattaren zag ik vorig seizoen in Eindhoven tegen Ajax en hij was een klasse apart. Het is een geweldige speler. Die jongens komen in sneltreinvaart omdat ze onbevangen zijn, doen wat in ze opkomt. En als dat zo is, komen de wijsneuzen die ze in een keurslijf proppen’, wijst Van Hanegem overduidelijk naar Roger Schmidt. Hij maakt zich zorgen. ‘Bij Ihattaren loert het gevaar dat we een topspeler verzieken’, aldus Willem van Hanegem.

Het is duidelijk dan van Hanegem zich grote zorgen maakt maar zich ook weet te ergeren aan de omgang met Ihattaren. De Kromme wijst ook naar Steven Bergwijn.

‘In Eindhoven gaat het opvallend vaak over spelers die te zwaar zouden zijn als ze even niet in het pulletje vallen. Toen Steven Bergwijn werd verkocht, vertelden ze dat en nu lees ik het weer over Ihattaren. Die kwaliteitsloze Bruma past misschien beter in het systeem, Ihattaren heeft in zijn kleine teen echter meer talent.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here