Home Nieuws Van Hanegem ergert zich en wijst naar Feyenoord-fans: ‘Ik snap werkelijk niet...

Van Hanegem ergert zich en wijst naar Feyenoord-fans: ‘Ik snap werkelijk niet dat mensen hem uitfloten’

1852
0

Willem van Hanegem heeft een eerste reactie gegeven na de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV in de Kuip.

Van Hanegem laat er geen gras over groeien en valt meteen met de deur in huis. Het icoon van Feyenoord laat weten zich te hebben gestoord aan de fans van Feyenoord die Noa Lang uitfloten. Lang werd in feite niet uitgefloten maar uitgescholden.

Zoals te doen gebruikelijk halen veel Rotterdamse fans daar altijd verwijzingen richting Amsterdam bij. Ook nu bleek dat weer het geval te zijn. U weet vast waar we op doelen en welke scheldwoorden daar dan bij gebruikt worden. De geuzenaam die Amsterdamse groeperingen gebruiken werd in ieder geval veelvuldig in de mond genomen door een groot deel van de Feyenoord fans.

Van Hanegem begrijpt daar helemaal niets van en richt zich tot dat deel van de Feyenoord-fans. De Kromme kan er geen begrip voor op brengen dat Noa Lang werd beschimpt door de supporters van Feyenoord in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

‘PSV won verdiend, maar ik kan slecht tegen dat gezanik dat ze zich daar zo snel een ongelooflijk moeilijke speelstijl van Peter Bosz eigen maken’, schrijft Van Hanegem over de trainer waar hij klaarblijkelijk niet zo’n hele goed band mee heeft. Waar mogelijk moppert De Kromme op Peter Bosz.

‘Over heel de wereld proberen ze de bal te veroveren, hoor. Het is bij PSV net als de situatie bij Feyenoord twee jaar terug. De spelers vonden toen, na de periode met Dick Advocaat, dat ze veel meer de aanval moesten gaan zoeken. Dat gebeurde onder Arne Slot. Ze vonden het leuk en het leverde resultaat op. Bij PSV vonden ze de bekerwinst en plek 2 vorig seizoen nog zo slecht niet, maar het voetbal was vlees noch vis. Bosz kiest de aanval en dat vinden die gasten leuk, dat zie je’, aldus het icoon van Feyenoord.

‘Dan is het lekker als je iemand als Noa Lang in de ploeg hebt’, vervolgt Van Hanegem. ‘Ik snap werkelijk niet dat mensen in de Kuip hem uitfloten. Dat soort spelers krijgt daar juist energie van. Lang speelde prima. Zoals dat stiftballetje van Isaac Babadi ook verraadde over hoeveel klasse dat ventje beschikt. Maar uiteindelijk won PSV toch vooral omdat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had’, probeert van Hanegem de boel te relativeren.

Van Hanegem geeft aan niet veel waarde te hechten aan de Johan Cruijff Schaal. ‘De Johan Cruijff Schaal elk jaar weer heel gewichtig als een prijs bestempelen, ik heb het altijd onzin gevonden. Het is gewoon een testje op weg naar de competitie en in het geval van PSV richting de tweestrijd met Sturm Graz, waar ze natuurlijk makkelijk overheen moeten walsen’, aldus een kritische Willem van Hanegem, die van zijn hart geen moordkuil maakt.


Vorig artikelHet Nieuwsblad: PSV gaat fors bieden op Debast, die vertrekwens naar PSV kenbaar heeft gemaakt
Volgend artikelDebast uitblinker | Van Bommel baalt van Anderlecht maar is drie hoofdprijzen verder en blikt terug op PSV jaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in