Home Nieuws Van Hanegem ergert zich aan enthousiasme rond Roger Schmidt

Van Hanegem ergert zich aan enthousiasme rond Roger Schmidt

1628
0

Het aanstellen van Roger Schmidt als nieuwe trainer bij PSV valt niet bij iedereen even goed.

Althans, het aanstellen van Schmidt is niet het probleem volgens Willem van Hanegem, maar het enthousiasme rond zijn aanstelling.


Van Hanegem begrijpt weinig van alle positiviteit rond de Duitser. De Kromme relativeert de capaciteiten van Schmidt en trekt vergelijkingen.

‘Schmidt is eruit gegooid bij Preussen Münster en Bayer Leverkusen. Wat hij in China heeft gedaan, weet helemaal niemand. Eerder, bij Red Bull Salzburg, heeft hij een keer Ajax afgejaagd, daar hebben we het nu gek genoeg nog over. Ik vind het allemaal zo vreselijk overdreven. Ik heb Danny Buijs met FC Groningen ook weleens Ajax af zien jagen. En behoorlijk goed. Hoorde ik heel weinig mensen over’, zegt van Hanegem.

De oud-voetballer en AD columnist moet het allemaal nog maar zien hoe het Schmidt en PSV zal vergaan. ‘Laten we nou eerst maar eens zien hoe hij in Eindhoven voor de dag komt’, schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

‘Ik heb hetzelfde gevoel als bij Lijnders en NEC en Slutsky bij Vitesse. Alles zou anders gaan, we moesten ons echt aan de rand van de trap vasthouden om niet van verbazing om te vallen. En uiteindelijk bleek dat allemaal onzin’, aldus Willem van Hanegem.


Facebook Comments