Home Nieuws Van Hanegem blijft sceptisch over Schmidt: ‘PSV heeft geen wereldwonder gehaald’

Van Hanegem blijft sceptisch over Schmidt: ‘PSV heeft geen wereldwonder gehaald’

1642
0

Nieuwsgierig is hij wel, maar ook onverminderd sceptisch.

Willem van Hanegem lijkt vooralsnog nog steeds niet enthousiast te zijn over Roger Schmidt. Al net na diens aanstelling uitte van Hanegem zijn twijfels. Maar ‘De Kromme’ zegt wel ‘nieuwsgierig’ te zijn.

De Duitser maakte in 2014 grote indruk als trainer van Red Bull Salzburg, dat in de Europa League Ajax flink wist te vernederen maar het zegt van Hanegem echter weinig.

Schmidt werd in maart gepresenteerd maar Van Hanegem was toen al weinig enthousiast en kijkt er een half jaar later nog steeds zo tegenaan. “Heel Nederland staat ineens op zijn kop: nou, wat we nu binnen hebben gehaald…”, zegt hij tegen FOX Sports. “Nu moeten we niet doen alsof we ineens een wereldwonder binnen hebben gehaald.”

Van Hanegem analyseert zijn visie en relativeert “Als je nu logisch nadenkt: Ajax is er nooit gewend aan gewend geweest om onder druk gezet te worden, meteen vanaf het begin erop. Nou, dat deed hij en Ajax wist het niet meer. Kan gebeuren. Als je twee maanden verder was en Ajax speelde er weer tegen, dan denk ik niet dat Ajax zich weer liet verrassen.”

Schmidt won in dat seizoen de Oostenrijkse dubbel met Red Bull Salzburg. “Maar Ricardo Moniz won toch ook de beker met die ploeg? Dat is toch ook geweldig? En die wordt door Excelsior bij het vuil gezet…”

https://twitter.com/foxsportsnl/status/1289862882700734465?s=21

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here