Home Nieuws Van Hanegem baalt van ’tevredenheid’ PSV en roept van Gaal op Simons...

Van Hanegem baalt van ’tevredenheid’ PSV en roept van Gaal op Simons mee naar WK te nemen

1842
0

PSV zakte zondag niet voor de eerste keer dit seizoen flink door de ondergrens. Het zorgt voor kritische commentaren van analisten, journalisten en columnisten.

Zo ook van AD columnist en oud-Feyenoorder Willem van Hanegem. Van Hanegem zag PSV ploeteren afgelopen zondag en vindt vooral dat de lat omhoog moet in Eindhoven. Het heeft ook iets weg van makkelijk oordelen en scoren omdat een ieder weet dat er helemaal geen tevredenheid is na een 4-2 nederlaag bij een ploeg uit het rechterrijtje van de Eredivisie. Van Hagegem ziet dat anders en constateerde met name ’tevredenheid’ bij PSV na de krappe 1-0 nederlaag in de Europa League tegen Arsenal en na de 4-2 tegen FC Groningen. .

‘PSV verloor in Londen van Arsenal en ik proefde tevredenheid’, schreef Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. ‘De 4-2 nederlaag in Groningen was vervelend, maar ze speelden geen slechte wedstrijd, zei ook Ruud van Nistelrooij. Het voelt een beetje aan als eerder in het seizoen toen ze in Eindhoven ook allemaal tevreden waren. Alleen wonnen ze toen nog. Maar een club als PSV mag iets meer van zichzelf eisen.’

Toch is Van Hanegem net als Pierre van Hooijdonk ook positief over een aantal zaken bij PSV. ‘Dit verlies doet in mijn ogen niets af aan de kansen van Xavi Simons om naar het WK te gaan. Die jongen zou ik meenemen. Hij heeft kwaliteit. En hij is jong. Van de FIFA mag je een buslading aan spelers meenemen, neem dan ook spelers mee die straks in 2024 bij het EK belangrijk moeten zijn’, aldus Willem van Hanegem over Xavi Simons, die ondertussen goede kans maakt op mee te gaan naar het WK in Qatar.


Vorig artikelDick Advocaat en Huub Stevens begrijpen pure winnaar Ruud van Nistelrooij
Volgend artikelPSV lijkt zich in de winterstop defensief te willen gaan versterken, komst extra verdediger noodzaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in