Home Nieuws Van Hanegem baalt van ’tevredenheid’ bij PSV: ‘Ik zie PSV niet van...

Van Hanegem baalt van ’tevredenheid’ bij PSV: ‘Ik zie PSV niet van Ajax winnen’

1135
0

Indirect harde kritiek van Willem van Hanegem op het beleid van PSV. Die conclusie kunnen we wel trekken nu het icoon van Feyenoord zijn vooruitblik en voorspellingen over de week van PSV en Ajax deelt.

Zoals bekend zullen beide ploegen in 7 dagen tijd twee keer tegen elkaar spelen en vanuit die wedstrijden zal er veel duidelijk gaan worden over het restant van het lopende seizoen maar ook over de zomerstop en het begin van het volgende seizoen.

Van Hanegem’s Feyenoord zit in een zetel richting de titel maar de jaren dat men in Rotterdam tevreden was met de winst om de KNVB Beker liggen nog niet zo ver achter ons. Van Hanegem verwijt PSV nu juist ook een mate van tevredenheid, terwijl de directie van de club nog geen evaluatie heeft toegepast op het lopende seizoen. Hoe dan ook, van Hanegem wijst naar PSV en Ajax als zijnde twee ploegen die ver onder kunnen presteren. De Kromme steekt enigszins de draak met beide clubs.

‘Laten we ons er niet te veel van voorstellen en ons niet gek laten maken door de televisiezender ESPN die net doet alsof de Champions League-finale zondag in Eindhoven wordt afgewerkt. Deze twee ploegen staan een straatlengte achter Feyenoord en die begonnen dit seizoen met een vrijwel volledig nieuw elftal. Dan weet je: Ajax en PSV hebben het gewoon heel slecht gedaan.

Willem van Hanegem zag PSV zondag in Volendam ploeteren en denkt dat de ploeg niet veel beter kan. En dus verwacht de oud-Feyenoorder dat PSV eigenlijk helemaal niet gaat winnen van de concurrent uit Amsterdam. ‘Ik heb mij weer eens aan negentig minuten PSV gewaagd tegen Volendam. Het is echt zo slecht, ze winnen alleen omdat ze betere spelers hebben en jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar Volendam heeft meer idee van hoe ze willen voetballen dan PSV’, zegt de analist, die daarmee feitelijk hard uit weet te halen naar Ruud van Nistelrooij.

Van Hanegem ziet dat bij PSV een mate van tevredenheid heerst. ‘In Eindhoven denken ze echt dat de bekerfinale en een eventuele tweede plek het seizoen wel goed zullen maken. In de beker hebben ze tegen de lamme en de blinde gespeeld en ik zie ze eerlijk gezegd niet van Ajax winnen. Die ploeg voetbalt ook veel minder dan in het verleden, maar daar hebben ze nog wel altijd een idee. Ze kunnen het alleen nu even niet uitvoeren zoals voorheen. De kracht van Ajax was altijd dat ze de lat hoog legden. Dus een tweede plek en een bekerfinale, dat is daar simpelweg onder de maat. Dat maakt je beter op lange termijn. Bij PSV zijn ze met dezelfde prestatie straks niet ontevreden. Dat is het verschil’, aldus van Hanegem.


Vorig artikelValentijn Driessen verwijt Ruud van Nistelrooij niet alles uit PSV te halen: ‘Makkelijk kampioen kunnen worden’
Volgend artikelArthur Numan is Romario nog lang niet vergeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in