Home Nieuws Van Ginkel over de aanvoerdersband en de terugkeer van de fans in...

Van Ginkel over de aanvoerdersband en de terugkeer van de fans in het Philips Stadion: ‘kippenvel’

1090
0

Wie wordt de nieuwe aanvoerder in het seizoen 2021-2022?

Het heeft er alle schijn van dat Roger Schmidt zijn keuze al gemaakt heeft en de pijlen wijzen daarbij naar Marco van Ginkel. De middenvelder is zo goed als fit, speelt sterk, heeft ervaring en is een leider. van Ginkel zelf heeft er zeker een goed gevoel bij maar is daar zelf nog niet zo mee bezig. De middenvelder is vooral blij dat er weer supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden. Het bezorgde hem woensdagavond kippenvel.


Van Ginkel droeg tijdens de laatste twee oefenwedstrijden van PSV tegen VfL Osnabrück en PAOK de aanvoerdersband. Het lijkt Roger Schmidt wel te bevallen en de Duitse coach zal met terugwerkende kracht gaan ervaren dat een keuze voor van Ginkel uiteraard een veel betere optie is dan de keuze voor Pablo Rosario, die nog lang niet zover is om als boegbeeld van de club naar voren te treden. Schmidt liet desgevraagd woensdagavond na de oefenzege al openlijk merken dat hij in Van Ginkel wellicht de nieuwe aanvoerder van zijn elftal ziet. “Ik heb wel een bepaalde ervaring bij deze club en ook in mijn carrière”, zei de middenvelder.

Veel belangrijker vindt Van Ginkel de voorbereiding van PSV op de wedstrijd tegen het Turkse Galatasaray. “Voor mijn gevoel gaat het goed. Tijdens ons trainingskamp hebben we hard gewerkt en zijn we veel bij elkaar geweest. De voorbereiding is wat korter dan normaal geweest, maar we weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is”, geeft de middenvelder aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De aanwezigheid van de fans zorgt voor blije gezichten op de tribunes maar ook bij de spelers. Eerder uitte Zahavi zich al opgetogen over de terugkeer van de fans en ook Gotze en Max lieten weten te genieten van de PSV fans in het stadion. Ook Van Ginkel blikt inmiddels weer tevreden naar de tribunes. “Dat er nu weer publiek bij de wedstrijden is, bezorgt je kippenvel omdat je je weer echt voetballer voelt. Ik heb het gemist”, aldus de nieuwe potentiele aanvoerder van het elftal van Roger Schmidt.


Facebook Comments Box