Home Nieuws Marco van Ginkel koestert de winst na aparte weken: ‘Met een klein...

Marco van Ginkel koestert de winst na aparte weken: ‘Met een klein groepje getraind’

1352
0

PSV won zondagmiddag moeizaam met 0-1 in en tegen FC Groningen.

De ploeg van Schmidt veroverde de drie punten in Groningen maar het hield in bepaalde delen van de wedstrijd niet bepaald over. PSV begon voortvarend maar kon niet doordrukken. De winst telt, zei ook van Ginkel na afloop.

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel na afloop uiteindelijk tevreden met de overwinning van PSV. “Het belangrijkste zijn de drie punten”, aldus Van Ginkel over de winst. “De eerste helft ging het wat makkelijker dan in de tweede helft, maar uiteindelijk neem je die punten mee naar huis en dat is het belangrijkste.”

Na rust had PSV iets meer moeite met het spel van FC Groningen en ontstond er zo nu en dan gevaar naast het feit dat de wedstrijd rommelig werd. PSV kon de bal geregeld niet meer in de ploeg houden.

“We waren zelf wat slordig aan de bal en Groningen ging wat meer druk zetten. Daar hadden we moeite mee en daar voetbalden we niet onderuit”, zo gaf hij aan. “Je krijgt in de tweede helft toch een beetje een flipperkastwedstrijd.”

PSV kende een onrustige periode afgelopen weken. Het werd na het afzeggen van het trainingskamp in Marbella uiteindelijk een aparte voorbereiding op de tweede seizoenshelft. “We hebben vorige week met maar een klein groepje getraind. Veel coronagevallen”, zei hij daarover. “Iedereen is uiteindelijk fit gebleven. Op naar de rest van het seizoen”, aldus aanvoerder Marco van Ginkel.


Vorig artikelVerrassingen in Groningen: Obispo naast Boscagli, Romero in de basis en Veerman start op de bank
Volgend artikelDebuterende Joey Veerman kijkt ogen uit op de Herdgang: ‘Je eigen boodschappen meenemen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in