Home Nieuws Van Ginkel ergert zich aan Ajax beeldvorming

Van Ginkel ergert zich aan Ajax beeldvorming

36
0

Marco van Ginkel constateert dat de beeldvorming rond het huidige PSV anders is dan de beeldvorming rond concurrent Ajax. De PSV aanvoerder kijkt met name naar zijn collega’s en ziet een ander PSV dan vorig seizoen. De échte wil om te winnen is teruggekeerd, weet de scorende middenvelder.

De prijzenhonger is terug bij PSV en dat zorgt er mede voor dat de lijstaanvoerder vaak in de slotfase wedstrijden weet te beslissen. “Vorig seizoen kregen we de goals af en toe wel tegen in de laatste minuten. Nu is het juist andersom. Dat is wel een belangrijk verschil”, zegt Van Ginkel in De Telegraaf. “Die teamspirit, dat merk ik wel. Als je elf van de twaalf wedstrijden wint, zit er een bepaalde wil in de groep. Dat we al een paar keer scoren in de laatste minuten is geen toeval meer.”

Volgens Van Ginkel moeten er nog een aantal dingen echt worden verbeterd. “Dat hebben we de laatste wedstrijd tegen PEC wel kunnen zien”, doelt hij op de miraculeuze ontsnapping (0-1). “Er gingen veel dingen niet goed, daardoor blijven we scherp. Dat is ook wel lekker. We kregen afgelopen weekend iedereen over ons heen. Het was de tweede keer dat we in de laatste minuut wonnen. Dan wordt het ons toch een beetje misgund.”

Het deert hem allerminst. “Winnen is het belangrijkste. Aan het einde van de rit heeft niemand het er meer over.” PSV staat inmiddels acht punten voor op Ajax, dat op 10 december de tegenstander is. “Natuurlijk wordt Ajax-uit een belangrijke wedstrijd. Maar laten we er eerst maar voor zorgen dat we ook dan nog acht punten voorstaan. En misschien wel meer. Ajax wint met 8-0 van NAC en dan is het gelijk weer allemaal top en dit en dat. Hoe anders was dat een paar weken terug?”, haalt Van Ginkel uit naar de concurrent.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here