Home Nieuws Van Gaal weer in de clinch met journalisten, bondscoach mag Cody Gakpo...

Van Gaal weer in de clinch met journalisten, bondscoach mag Cody Gakpo dankbaar zijn

3324
0

Louis van Gaal was na afloop van Nederland – Qatar weer helemaal zichzelf.

De bondcoach grapte met een ieder na de tweede wedstrijd met de wedstrijd tegen Qatar in aantocht maar na afloop van de slechte wedstrijd tegen de Qatarezen, bleek het lachen van Gaal wel vergaan te zijn. Dat had natuurlijk als oorzaak dat de bondcoach veel kritiek te verwerken kreeg.

De bondcoach zag dat opnieuw eigenlijk alleen Cody Gakpo een redelijke wedstrijd speelde en veelal gelukte in plaats van mislukte combinaties achter zijn naam had staan. Want mislukte combinaties zijn synoniem voor dit Oranje. Het regent misverstanden op het middenveld en in de aanval. Van Gaal mag Gakpo dankbaar zijn over zijn geëtaleerde vorm. Zonder Gakpo was Oranje een vreselijk elftal geweest in Qatar.

‘Je kan je mening geven, maar ik ben het niet met je eens dat de uitvoering te wensen overlaat”, zei Van Gaal op de persconferentie in het Al Bayt-stadion tegen een Nederlandse journalist. ‘Ik ga er verder ook niet over uitweiden. Ik denk dat jij op een andere manier naar voetbal kijkt dan ik. Blijf je tot de finale hier? Nou, dan zie je ons weer’, zei van Gaal.

Even later kwam Van Gaal er met Valentijn Driessen ook weer eens niet helemaal uit. ‘Ik denk niet dat jouw mening de juiste is”, aldus de bondscoach. „Het is heel vervelend als mensen geen leuke wedstrijd hebben gezien, maar ik betwijfel dat. Volgens mij zijn de mensen ook trots dat we doorgaan.’


Vorig artikelWissels irriteren bij dolend Oranje maar van Gaal zegt: ‘Je ziet ons in de finale’
Volgend artikelIbrahim Afellay: ‘RvC PSV zou een bloemetje moeten sturen naar John de Jong’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in