Home Nieuws Louis van Gaal toch overstag: ‘Ik zou wel gek zijn als ik...

Louis van Gaal toch overstag: ‘Ik zou wel gek zijn als ik Dumfries niet zou selecteren’

1296
0

Bondscoach Louis van Gaal is alsnog overstag gegaan inzake het niet selecteren van Denzel Dumfries voor Oranje.

De naar Internazionale vertrokken Denzel Dumfries zat vorige week die niet bij de voorselectie en dat riep meteen vraagtekens op. De lezing van de rechtlijnige van Gaal was simpel: ‘Hij heeft individueel getraind, heeft nu pas een week groepstraining achter de rug en heeft een vriendschappelijk wedstrijdje gespeeld. Dat is eigenlijk niet voldoende voor het Nederlands elftal’, aldus Van Gaal over de kersverse rechtsback van Internazionale.


Toch is de kersverse bondscoach op zijn beslissing teruggekomen. Maar, zo vervolgt hij: ‘Mijn medici zeggen dat Dumfries een natuurlijke conditie zal hebben, en dat het wel mee zal vallen. Dan ben ik gek als ik hem niet zou selecteren. Ook heeft hij het eigenlijk heel goed gedaan in Oranje’, aldus Louis van Gaal over Dumfries, die vrijdagvond zijn tweede wedstrijd met FC Internazionale zal spelen. Dumfries en Inter gaan op bezoek bij Hellas Verona.