Home Nieuws Van Gaal kritisch en weinig vleiend over Gakpo: ‘Hij is vaak niet...

Van Gaal kritisch en weinig vleiend over Gakpo: ‘Hij is vaak niet fit. Daar heb ik iets over gezegd’

2139
0

Het zal je maar gezegd worden. Door de man die in de voetbalpiramide van de KNVB en de Eredivisie de belangrijkste functie heeft.

Louis van Gaal heeft moeite met de fitheid van Cody Gakpo. Even beter gezegd: de geringe fitheid van Cody Gakpo. Want de aanvoerder van de club is wel vaak absent door blessureleed. Maar wat kan Cody Gakpo er aan doen dat de Slowaakse verdediger van FC Kopenhagen uit frustratie besluit om een speler van de tegenstander een flinke schop te geven?

Nee, Cody Gakpo is geen man van glas maar zijn soms geringe fitheid zorgt er wel voor dat er toch een kwart van alle wedstrijden verloren gaan wat zijn deelname, speeltijd en speelminuten aangaan. De bondscoach ziet daarin nog enkele tekortkomingen en punten om aan te werken voor de 22 jarige Gakpo. Wel heeft Louis van Gaal grootse plannen met Gakpo.

Vrijdagmiddag was Louis van Gaal in ieder geval weinig vleiend over Gakpo want de bondscoach zei het volgende over de fitheid van de aanvoerder van Roger Schmidt. ‘Hij is vaak niet fit. Daar heb ik ook iets over gezegd tegen hem”, zei van Gaal, om af te sluiten met de even eigenaardige als tegenstrijdige uitspraak: “Ook dat is weer privé.”

Van Gaal nog wel met de vraag hoe Gakpo het beste tot zijn recht komt in het nieuwe 1-3-4-1-2 systeem. “Dat is nog de vraag bij hem. Hij heeft een paar keer in de spits gespeeld, maar dat is hem niet zo goed vergaan. Ik heb een gesprek met hem gevoerd over waar hij zou kunnen spelen en daar hebben we over gediscussieerd. Dat blijft voorlopig privé, maar er zijn posities waarvan ik vind dat hij daar kan spelen. Dat hang af van zijn ontwikkeling en van zijn vorm, want het is niet zo dat je een plek in het Nederlands elftal krijgt zonder dat je die vorm toont”, aldus Louis van Gaal.


Vorig artikelVan Gaal duidelijk over toekomst Cody Gakpo bij Oranje: ‘Mee naar het WK’
Volgend artikelRuud van Nistelrooij heeft beslissing genomen en wil hoofdtrainer van PSV worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in