Home Nieuws Van Gaal op persconferentie: ‘Nummer tien’ Cody Gakpo in de basis tegen...

Van Gaal op persconferentie: ‘Nummer tien’ Cody Gakpo in de basis tegen Senegal

1972
0

Cody Gakpo kan zich opmaken voor een basisplaats in de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK in Qatar.

Louis van Gaal liet zondagmiddag weten dat Gakpo zal starten tegen de Afrikaanse kampioen Senegal. Cody Gakpo begint als meest aanvallende middenvelder op de zogeheten nummer tien positie.

De keuze was volgens van Gaal eenvoudig omdat Memphis Depay niet vanaf het begin kan spelen. “Als Depay niet speelt, dan valt er een creatieve speler weg en is het dus logisch dat Cody Gakpo speelt en niet Davy Klaassen”, aldus Van Gaal. “Gakpo is namelijk creatiever, Klaassen is meer een teamspeler.”

Van Gaal lichtte zijn besluit toe. “Ik heb altijd een verdeling tussen creatieve spelers, want die heb je nodig, en loyale spelers. Loyale spelers zijn over het algemeen verdedigers en middenvelders”, legde Van Gaal uit. “Ik denk dat je op z’n minst drie en op z’n hoogst vier creatieve spelers in je elftal moet hebben. De rest moet in dienst spelen van dat drietal of viertal. Dat doe ik eigenlijk nog steeds en ik heb redelijk veel succes, dus ik denk dat ik dat goed zie. Er moet balans zijn in een elftal”, aldus Louis van Gaal.


Vorig artikelHirving Lozano veroorzaakte in 2018 een letterlijke aardbeving in Mexico na zijn doelpunt tegen Duitsland
Volgend artikelComplimenteuze Cristiano Ronaldo wijst naar Ruud van Nistelrooij: ‘Raar dat dit niet meer gebeurt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in