Home Nieuws Van Gaal lyrisch: ‘Cody Gakpo kan de ster van het WK worden’

Van Gaal lyrisch: ‘Cody Gakpo kan de ster van het WK worden’

911
0

Nog meer lofzang voor Cody Gakpo. Bondcoach Louis van Gaal zag de afgelopen dat er veel op Cody Gakpo af kwam.

De Nederlandse én internationale media doken daags na de kopgoal van Gakpo massaal op de aanvaller. Het enkel en alleen over zijn toekomst na de winterstop. Louis van Gaal is in ieder geval lovend over Cody Gakpo na zijn hoofdrol in het WK-duel met Senegal.

De bondscoach, die Gakpo ook als nummer tien een grote bijdrage vindt leveren aan Oranje, voorziet een grote toekomst voor de aanvaller. Van Gaal denkt dat de nummer tien van Oranje kan uitgroeien tot de ster van het WK, maar ziet tegelijkertijd nog voldoende verbeterpunten.

Een Engelse verslaggever wilde donderdagmiddag weten of hij de ster van het WK kan worden. De goal van Gakpo in de slotfase is ook voor de internationale media een reden om Louis van Gaal te vragen naar zijn visie op Gakpo en diens toekomst. “Gakpo is een speler met heel veel talent en mogelijkheden, maar hij is nog jong”, vertelt Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar het duel met Ecuador. “Hij kan zich nog heel veel verbeteren. Hij is een type die er alles voor doet. Of hij nu de ster van het WK gaat zijn, dat kan ik niet beloven. Maar hij kan het worden.”

Oranje trapt vrijdag om 17.00 uur af in zijn tweede groepsduel met Ecuador. Gakpo begint opnieuw als basispeler aan het duel maar het is nog afwachten op welke positie van Gaal Gakpo posteren zal.


Vorig artikelLoper Klaassen voor Gakpo tegen Ecuador? Van Marwijk hoopt op Xavi Simons
Volgend artikelGros PSV fans ergert zich niet eens meer aan ‘ongeïnteresseerde’ Steven Bergwijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in