Home Nieuws Van Gaal, die eerder hard sneerde naar ‘reservespeler’ Wijnaldum, maakt zich nu...

Van Gaal, die eerder hard sneerde naar ‘reservespeler’ Wijnaldum, maakt zich nu zorgen om reserverol

18572
0

De grote Louis van Gaal show is weer begonnen met een nieuwe week Nederlands Elftal voor de boeg.

Dat betekent weer scherpe en nukkige maar ook soms vermoeiende persconferenties. De nieuwe bondscoach is nu eenmaal een eigengereid persoon die tevens graag de spotlights op zich gericht wenst te hebben. In dat kader was de eerste persconferentie maandagmiddag weer een ware one man show.

Het ging maandag ook over Gini Wijnaldum, die bij Paris Saint Germain nog niet in een zetel zit qua speelminuten en perspectief. De trainer die al jaren fan van hem is, ziet het even niet zo zitten in de kwaliteiten van Wijnaldum. Pochettino trachtte Wijnaldum al jaren terug te contracteren voor Spurs. In die tijd was Jurgen Klopp met Liverpool Spurs te snel af.

Ook Louis van Gaal geldt een fan van Wijnaldum. In 2014 was het van Gaal die Wijnaldum zijn eerste stappen liet maken als international voor Oranje. In Brazilie maakte Wijnaldum fuore voor Oranje, om daarna met PSV kampioen te worden. Echter had het er ook alle schijn van dat van Gaal helemaal niet zo’n fan van Wijnaldum is want net na diens recente aanstelling als bondscoach deelde van Gaal een stevige sneer uit aan Wijnaldum door te stellen dat Wijnaldum wel een goede speler is maar geen topspeler. Heden ten dage maakt van Gaal zich zorgen om de reserverol van Wijnaldum in Parijs.

‘Natuurlijk maak ik me zorgen’, bevestigde Van Gaal maandag op de persconferentie. ‘Daar heb ik bij binnenkomst al met hem over gesproken. Maar het is nog niet zo dat de alarmbellen afgaan. Ik heb heel veel vertrouwen in sommige spelers. Wijnaldum was geblesseerd voor het WK in 2014, maar ging toch mee en vervolgens heeft hij bijna alles gespeeld. Dat heeft hij heel goed gedaan.’

Vast staat dat Wijnaldum in het uitduel met Letland ontbreekt. De middenvelder liep tegen Turkije tegen een gele kaart aan en zit een schorsing uit. Tijdens de trainingen zal hij daarom een speler van de tegenstander moeten nabootsen. ‘Ik heb een bepaalde mening over een teamproces en wil dat iedereen dezelfde richting op gaat. Dat moeten ze laten zien in dit soort situaties’, aldus Louis van Gaal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here