Home Nieuws Van Gaal bijzonder optimistisch gestemd over EK en wijst naar Peter Bosz...

Van Gaal bijzonder optimistisch gestemd over EK en wijst naar Peter Bosz als beste trainer van Nederland

1086
0

Het is momenteel rustig rond Oranje. Er wordt gesproken over de witte haarband van Memphis Depay maar dat is het dan ook wel.

De sfeer is goed, de spelers zijn rustig en juist dat laatste heeft waarschijnlijk vooral van doen met de rust en het vertrouwen dat Ronald Koeman uitstraalt. Hoe anders was dat anderhalf jaar geleden, in aanloop naar het wereldkampioenschap in Qatar. Daar waar Louis van Gaal het voor elkaar kreeg om elke dag maar dan ook letterlijk elke dag onrust creëerde met zijn uitspraken of reacties op uitspraken van anderen.

Elke dag ruzie met de media na vragen die Zijne Koninklijke Hoogheid Louis van Gaal niet wilde beantwoorden of simpelweg niet wilde beantwoorden. Dat had overigens vaak met de lage irritatiegrens van Van Gaal te maken. Dat is bij Ronald Koeman wel anders en minder prikkelend te noemen. Hoe kijkt Van Gaal eigenlijk naar het huidige Oranje, dat wellicht ook nog een beetje ‘zijn’ Oranje is.

In gesprek met het Britse en Duitse Sky Sports ging Louis van Gaal het gesprek aan over Oranje en over Peter Bosz, die de nodige complimenten maakt na de overtuigende landstitel met PSV. Van Gaal is tegelijkertijd ook lovend over Arne Slot.

‘Het wordt een grote klus, want Klopp heeft het fantastisch gedaan. Dan is het als opvolger altijd lastiger, maar hij is een goede trainer’, zei Van Gaal tegenover de Britse zender als hij gevraagd wordt naar Slot. Van Gaal kwam aan het woord bij een evenement in Portugal voor de Sir Bobby Robson Foundation.

Van Gaal zag PSV excelleren afgelopen seizoen en is onder de indruk. Van Gaal: ‘Ik denk dat hij op dit moment samen met Peter Bosz de beste Nederlandse coach is. En hij was haalbaar. Liverpool heeft volgens mij een erg goede keuze gemaakt’, klinkt het.

Oranje
Natuurlijk werd Van Gaal ook gevraagd naar het komende Europese Kampioenschap. De kansen van Oranje op succes in Duitsland zijn volgens Van Gaal ongeveer even groot als toen. ‘Nederland heeft altijd een kans. Dat heb ik ook gezegd in Qatar. Daar haalden we de laatste acht en werden we uitgeschakeld in een strafschoppenreeks, we hebben geen wedstrijd verloren daar. Je bent wel altijd afhankelijkheid van de fitheid van spelers. En spelers moeten tegenwoordig erg veel spelen, waardoor bijna niemand fit is aan het einde van het seizoen. Je hebt dus ook wat geluk nodig. In Qatar waren er bij ons vier blessuregevallen. Dat was teveel’, aldus Louis van Gaal.


Vorig artikelNa standbeeld Guus Meeuwis klinkt het: ‘Geen Romario, geen Ronaldo, geen Gullit, Van Nistelrooy, Linskens of van Aerle’
Volgend artikelDit zijn we niet gewend van Feyenoord | Dit bedrag gaat PSV op haar beurt verdienen aan het naderende EK in Duitsland,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in