Home Nieuws Van FC Bayern en Guardiola target tot volledig mislukt bij PSV, Baumgartl...

Van FC Bayern en Guardiola target tot volledig mislukt bij PSV, Baumgartl als veelbelovende international in beeld bij Bayern

10024
0

PSV was drie jaar geleden dusdanig onder de indruk van Timo Baumgartl dat de club zonder pardon 10 miljoen over wilde maken naar Stuttgart.

PSV kocht Timo Baumgartl van VFB Stuttgart en dacht op dat moment een toekomstige speler van het Duitse nationale elftal binnen te halen. Baumgartl startte zeker wel ijzersterk in Eindhoven onder Mark van Bommel. De Duitse verdediger begon als basisspeler maar al snel kwam de klad erin. Baumgartl liet al snel zien het niveau van PSV niet aan te kunnen.

Timo Baumgartl was voor zijn transfer naar PSV toch een gewilde jonge Duitse voetballer ondanks dat hij in Eindhoven nooit een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. In 2016 leek zijn toekomst in Munchen te liggen want niemand minder dan Pep Guardiola wilde de centrumverdediger destijds naar Bayern München halen. Dit opvallende nieuws meldt Bild-journalist Christian Falk op Twitter.

De nu door PSV verhuurde mandekker gold destijds nog als groot talent bij VfB Stuttgart, maar die club liet Baumgartl uiteindelijk niet gaan en dus konden Guardiola en Bayern op zoek naar een alternatief.

Timo Baumgartl was op dat moment international van Jong Duitsland maar leek niet door te kunnen drukken wat zijn carrière voor Jong Duitsland betrof. VFB Stuttgart speelde vanaf 2016 voornamelijk in de onderste regionen van de Duitse Bundesliga en kende financiële problemen waardoor Baumgartl eigenlijk verkocht diende te worden. En zo kwam PSV in beeld voor de verdediger, die momenteel bij Union Berlin tracht zijn carrière weer vlot te trekken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here