Home Nieuws Van Ewijk tekent voor Dumfries route en kent de minder sterke punten...

Van Ewijk tekent voor Dumfries route en kent de minder sterke punten van Xavi Simons

4532
0

Tussen alle berichtgevingen over het opstappen van Ruud van Nistelrooij, is er ook nog ander nieuws. Zo speelde Milan van Ewijk afgelopen zondag een meer dan goede wedstrijd in het Philips Stadion.

Van Ewijk wist zich gedegen voor te bereiden op de wedstrijd tegen PSV en analyseerde aan de hand van tv beelden het spel van Xavi Simons. Van Ewijk lijkt op weg naar een topclub in Nederland. De ontwikkeling van Van Ewijk heeft enige gelijkenis met die van Denzel Dumfries. Beiden zijn laatbloeiers, die pas laat vanuit het amateurvoetbal in het betaald voetbal zijn ingestroomd, en hebben in Heerenveen grote stappen gemaakt als offensief ingestelde backs.

“Denzel is wel een voorbeeld voor mij. Ik heb af en toe wel contact met hem. We wisselen berichten uit via Instagram. Toen ik bij Heerenveen had getekend, reageerde hij voor het eerst op een bericht van mij. We hebben wel een beetje dezelfde route bewandeld en ik zou best willen tekenen voor de stap die hij heeft gemaakt van SC Heerenveen naar PSV, maar dat is zijn route. Uiteindelijk bewandel ik mijn eigen route. Wie weet waar ik terechtkom.”

Van Ewijk stond bij het duel met PSV tegenover Xavi Simons. Van Ewijk is onder de indruk. “Xavi is een goede speler. Ik heb me de hele week voorbereid op hoe ik hem moest bespelen. Ik heb veel beelden bekeken en dat heeft me ook getriggerd om kort te zitten bij hem. Ik denk dat dat het merendeel van de wedstrijd goed is gegaan. Er was één momentje, meteen aan het begin, waarbij hij mij op het verkeerde been heeft gezet. Maar daarna heb ik hem goed kunnen bespelen. Op de beelden had ik gezien wat zijn sterke en ook wat zijn zwakke punten zijn. Een zwak punt is zijn omschakeling naar de verdediging. Dat hebben we deze wedstrijd kunnen zien. Ik heb er gebruik van kunnen maken”, aldus Milan van Ewijk, die maanden achtereen door PSV is bekeken afgelopen 1,5 jaar.


Vorig artikelAad de Mos wijst Marcel Brands en Earnie Stewart op ‘wijze les’
Volgend artikel‘Spelers stappen niet zomaar op een directie af’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in