Home Nieuws Van Eindhoven naar Arnhem: PSV fan Isimat komt niet om ‘geld op...

Van Eindhoven naar Arnhem: PSV fan Isimat komt niet om ‘geld op te halen’

1256
0

Phillip Cocu werkt weer samen met Nicolas Isimat-Mirin. In Arnhem is men maar wat blij met de aanwezigheid van Cocu bij Vitesse.

De coach levert niet alleen goed werk maar brengt ook een groot netwerk met zich mee. En dat betekende dat de 31-jarige Franse verdediger inmiddels voor de club uit Arnhem speelt. Voetbal International ging het gesprek aan met de verdediger die in Eindhoven wel gewoon even drie keer landskampioen werd. De populaire verdediger koestert zijn tijd in Eindhoven en voelde zich als een vis in het water bij PSV. Inmiddels is hij supporter van de club en volgt hij de verrichtingen van de club waar hij zo succesvol was op de voet.

“De trainer is een goede vriend”, zegt Isimat-Mirin tegen Voetbal International. “Dan doe je als speler extra je best als hij je een kans geeft. Onze karakters matchen. Hij is succesvol geweest als trainer, we hebben mooie dingen meegemaakt bij PSV, dat schept een band. Phillip is een persoonlijkheid. Voor dergelijke personen doe je altijd iets meer.”

Isimat-Mirin woont in Eindhoven, waar hij altijd een huis heeft gehouden. “Ik voel me welkom in Nederland, heb veel vrienden hier. Laatst was ik met Vitesse terug bij PSV. Het was koud, maar het welkom was warm. Het is niet alleen het voetbal, ook het leven. Ik kom hier niet om geld op te halen, dan had ik wel een andere keuze gemaakt. Ik wilde terug naar Europa.”

Isimat voelt zich fijn en op zijn plek in Nederland. “We hebben onze woning daar aangehouden. Ik rijd vanuit Eindhoven naar Arnhem. Soms in de files, dan ben ik een ongeduldige man die andere automobilisten toeroept dat ze rechts moeten gaan rijden zodat ik erlangs kan. Ik voel me welkom in Nederland, heb veel vrienden hier. Laatst was ik met Vitesse terug bij PSV. Het was koud, maar het welkom was warm. Het is niet alleen het voetbal, ook het leven. Ik kom hier niet om geld op te halen, dan had ik wel een andere keuze gemaakt. Ik wilde terug naar Europa.’

De verdediger maakte in januari 2019 de overstap van PSV naar Besiktas. Via Toulouse en Kansas City streek hij weer neer in de Eredivisie.


Vorig artikelReportage in Düsseldorf | Jorrit Hendrix: ‘De 2. Bundesliga doet niet onder voor de Eredivisie’
Volgend artikelMooi initiatief: ‘Sponsoren staan plek op ledboarding af voor wervingsactie van Thijs Slegers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in