Home Nieuws Van een voortvarende start tot 9 tegendoelpunten tegen Feyenoord en Ajax, Drommel...

Van een voortvarende start tot 9 tegendoelpunten tegen Feyenoord en Ajax, Drommel nog geen onbetwiste nummer 1

145
0

Joël Drommel is bij PSV nog lang geen onbetwiste nummer één onder de lat. Gaat het er nog van komen of kan PSV opnieuw de markt op?

Op de burelen van het Philips Stadion denkt men natuurlijk nog lang niet aan een keeperswissel of wisseling van de wacht onder de lat maar toch moet ook de ontwikkeling van Drommel het technisch kader van de club zorgen baren. Drommel maakt namelijk geregeld wat foutjes en dat is nu net niet de bedoeling bij topclub PSV.


In Enschede moet men met veel genoegen terugkijken op de afgelopen transferzomer want er vloeide 3,5 miljoen euro in de clubkas en er werd een hele goede keeper transfervrij voor teruggehaald. Drommel mag dan een talent heten te zijn, vooralsnog lijkt het PSV meer punten te kosten dan dat het punten weet op te leveren. Toch heeft de jonge keeper uit Bussum nog alle potentie om door te groeien naar een betrouwbare topkeeper en sluitpost.

De start van de 24 jarige keeper was voortvarend te noemen, constateerde Rik Elfrink deze week namens het Eindhovens Dagblad. “Met de aankoop van Joël Drommel hoopte PSV vanaf dit seizoen jarenlang een onbetwiste nummer een aan de selectie toe te voegen”, schrijft PSV-watcher Rik Elkfrink in het Eindhovens Dagblad.

“FC Twente kreeg 3,5 miljoen euro voor de doelman die als jong talent al de nodige ups en downs had meegemaakt, maar vorig voetbaljaar uitgroeide tot een volwassen eredivisiegoalie.” Elfrink was in de zomer onder de indruk van Drommel en dat was ook terecht te noemen.

“Met twee tegengoals in de eerste zes wedstrijden en als hoogtepunt het veroveren van de Johan Cruijff Schaal. Daarna kreeg PSV een paar opdonders, met als dieptepunt voor Drommel vier en vijf keer vissen in de toppers tegen respectievelijk Feyenoord en Ajax. Die fase had zijn ploeg met vijf acceptabele optredens achter zich gelaten, tot PSV zondag wéér punten liet liggen in Heerenveen.”

“De hoop dat PSV meteen een échte topkeeper onder de lat heeft staan, heeft Drommel nog niet bewaarheid. Schmidt houdt vertrouwen dat hij de hoge verwachtingen alsnog gaat waarmaken”, aldus Elfrink. Inmiddels kunnen we constateren dat Drommel niet meer meteen in beeld is bij Louis van Gaal en dat er daadwerkelijk wedstrijden niet zijn gewonnen door toedoen van Drommel. Daarbij kan er gewezen worden naar de uitwedstrijden tegen Willem II en Heerenveen.