Home Nieuws Van der Vaart vreest voor totale afstraffing in Eindhoven: ‘Ajax moet zich...

Van der Vaart vreest voor totale afstraffing in Eindhoven: ‘Ajax moet zich schamen dat zij bij PSV spelen’

3808
0

PSV wacht in de Europese week een competitiewedstrijd tegen het gevallen Ajax. Of de ploeg van Peter Bosz Ajax uit of thuis treft maakt niet zoveel verschil op dit moment.

Het kwaliteitsverschil tussen beide clubs is zo ontzettend groot te noemen dat welk stadion de wedstrijd ook gespeeld zal worden, een nederlaag voor Ajax logisch te noemen is. Natuurlijk, de wedstrijd moet nog gespeeld worden maar we mogen er toch best vanuit gaan dat het PSV van Peter Bosz zal gaan afrekenen met de nummer zeventien van de Eredivisie. NOS-analist Rafael van der Vaart vreest met grote vrezen voor een enorme afstraffing van zijn Ajax.

De NOS-analist kreeg zondagavond plotseling even de wind van voren van Pierre van Hooijdonk toen hem medegedeeld werd dat Maurice Steijn wel weet met wie hij contacten moet onderhouden. Steijn sprak immers al met Sneijder en Van der Vaart en volgens van Hooijdonk is dat meer een charmeoffensief richting de media dan iets anders. Van der Vaart bleek verrast te zijn door de woorden van Van Hooijdonk. Wel is van der Vaart bang dat Ajax een forse nederlaag tegemoet zal gaan zien in het Philips Stadion.

Maar er zit van der Vaart nog veel meer dwars. Er spelen bij PSV immers twee spelers die eigenlijk bij Ajax hadden moeten spelen, vindt van der Vaart over Sergiño Dest en Noa Lang.

Sergiño Dest en Noa Lang stonden ook op het lijstje bij Ajax volgens meerdere media maar het tweetal voelde uiteindelijk niets voor een transfer naar Ajax. Rafael van der Vaart baalt er nog altijd stevig van en zei bij Studio Voetbal:

“Ajax moet zich schamen dat Lang en Dest bij PSV spelen. Die hadden gehaald moeten worden, zeker als er zoveel geld wordt uitgegeven wordt uitgegeven”, is van der Vaart stellig. Van der Vaart veegt de vloer aan met het huidige Ajax.

Ik zie gewoon een kutelftal met kutspelers en daarmee moet Steijn het doen”, zegt van der Vaart. Tafelgenoot Afellay vreest ook voor Ajax voor een grote nederlaag op bezoek bij PSV. De Amsterdammers kunnen volgens Ibrahim Afellay het kampioenschap al uit hun hoofd zetten. “Ze gaan zeker wel hoger eindigen, maar met deze spelers mag je niet te veel verwachten. Plaatsing voor Europa misschien”, aldus een kritische Afellay en Van der Vaart.


Vorig artikelRamalho, die voor het eerst sinds december 2021 weer scoorde, is weer ‘gewoon’ basisspeler
Volgend artikelSaibari of Tillman tegen ‘kwetsbaar’ middenveld Lens? ‘PSV is favoriet tegen Lens’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in