Home Nieuws Van der Vaart verbaast zich enorm over Weghorst: ‘Vind het een heel...

Van der Vaart verbaast zich enorm over Weghorst: ‘Vind het een heel raar interview’

2174
0

Wout Weghorst begon Nederland – Ierland (1-2 winst) vanaf de bank. De spits was hier niet blij mee, zo gaf hij na afloop aan bij de NOS.

Weghorst liet tegen de Ieren zijn voeten spreken nadat hij na rust als invaller binnen de lijnen kwam. Op aangeven van Denzel Dumfries schoot de spits in de 56ste minuut de 1-2 tegen de touwen.

In gesprek met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg geeft Weghorst aan zijn reserverol niet te kunnen begrijpen. “Nee, ik snapte niet dat ik niet speelde. ‘Boos’ is niet het goede woord. Je doet het uiteindelijk als team en als elftal. Ik hoorde het vanochtend en ik was verrast, ja.”

Stekelenburg vraagt enkele keer door aan Weghorst, die niet verder kwam dan enkele korte antwoorden. Zat hij zich te verbijten in de eerste helft? “Ja.” Wilde hij erin? “Ja.” Snapte hij zijn rol als wisselspeler? “Nee.”

De interviewer vraagt vervolgens of Weghorst geïrriteerd was, al geeft hij aan dat niet te zijn. “Ik weet dat je dat graag van me wil horen. Natuurlijk, je bent niet achterlijk. Je ziet alles, je leest alles, je hoort alles. Alle geluiden. Je ontkomt er haast niet meer aan.”

Weghorst geeft later aan ’totaal niet de behoefte te hebben’ om dieper op deze eerder gesproken woorden in te gaan. “Maar zoals je zegt: ik ben deze week heel belangrijk geweest voor het Nederlands elftal. Dat maakt me ontzettend trots. Vandaag was mijn 25ste wedstrijd. Ik heb net een schaal gekregen en dat was een heel mooi moment. Een heel mooi moment in de kleedkamer met de jongens.”

Reacties Van der Vaart en Van Hooijdonk

Terug in de studio van de NOS laat Van der Vaart weten ‘het een ‘heel raar interview’ te vinden. “Hij begint zelf met ‘ja, nee’, zichtbaar geïrriteerd dat hij niet mocht beginnen. Hij heeft het geweldig gedaan die jongen!” Pierre van Hooijdonk denkt vervolgens te weten wat er speelt bij Weghorst. “De constante twijfel die er altijd is over het type spits. Dat hij voetballend niet goed genoeg zou zijn. Daar wordt heel snel van gezegd: ‘Ja, hij kan niet voetballen.’ Die discussie hebben we vaak over verschillende spitsen.”

“Maar hij levert wel”, vervolgt Van Hooijdonk. “Je hoeft niet altijd 47 scharen en akka’s te kunnen om op de nummer 9-positie van het Nederlands elftal te kunnen spelen. Ik denk dat dat een beetje de frustratie is waar hij mee worstelt. Dit is het beste antwoord: in één week tijd twee belangrijke goals maken voor Oranje.”


Vorig artikelMarciano Vink plaatst keiharde tweet over Xavi Simons
Volgend artikelValentijn Driessen heeft één grote vraag na nipte zege Oranje en brandt viertal internationals af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in