Home Nieuws Van der Vaart neemt het op voor Joël Drommel: ‘Hij krijgt altijd...

Van der Vaart neemt het op voor Joël Drommel: ‘Hij krijgt altijd kritiek, maar…’

8288
0

PSV won zondag met ruime cijfers van SC Cambuur (5-2). Overtuigend was het met name voor rust echter allerminst.

Remco Balk zette de Friezen halverwege de eerste helft verrassend op voorsprong in het Philips Stadion na een slechte balaanname van Patrick van Aanholt. Diezelfde Balk kreeg luttele minuten later de kans om de marge te verdubbelen, maar stuitte oog in oog met Joël Drommel op de doelman van PSV.

Rafael van der Vaart licht het moment uit bij Studio Voetbal. “Hij krijgt altijd een hoop kritiek, maar dan wil ik toch ook wel even zeggen: dit is gewoon een geweldige redding van Drommel.” Ruud van Nistelrooij prees zijn doelman na de thuiszege eveneens voor de camera van ESPN. “Drommel was belangrijk voor ons bij de tweede grote kans van Cambuur, die hij naast tikt. Hij redt ons daar knap. Wij zijn al weken aan het aanhaken of afhaken. Daar zitten we in. We moeten ervoor zorgen dat we ons op onze eigen voorbereiding focussen en in de wedstrijden maximaal geven. We moeten onze wedstrijden blijven winnen.”

Drommel is sinds begin maart eerste doelman bij PSV doordat de Eindhovenaren voorlopig niet kunnen beschikken over Walter Benítez De Argentijnse sluitpost liep op de training een knieblessure op en is hierdoor voor langere tijd uit de roulatie. Drommel verloor begin dit seizoen de concurrentiestrijd van Benítez. De Bussummer kwam anderhalf jaar geleden over van FC Twente, echter wist hij onder de lat van PSV geen onuitwisbare indruk achter te laten.