Home Nieuws Van der Vaart mist nog gif bij Sam Lammers, van Hooijdonk ziet...

Van der Vaart mist nog gif bij Sam Lammers, van Hooijdonk ziet veel potentie in topspits in wording

217
0

Sam Lammers krijgt van PSV alle kansen zich weer terug te knokken als eerste spits van PSV. Na lang blessureleed is Lammers weer op de weg terug.

De spits begint ook weer doelpunten te maken en in zijn oude ritme te komen. Dat Lammers uiteindelijk gaat uitgroeien tot een absolute topspits, moge duidelijk zijn. Pierre van Hooijdonk is in ieder geval fan van Lammers maar zijn NOS kompaan van der Vaart vindt dat Lammers op mentaal vlak nog wat stappen moet maken.


Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk bespraken afgelopen zondag bij Studio Voetbal al de potentie van Lammers, die natuurlijk nog wat ritme mist na lang blessureleed. De twee wijzen ook op een aantal verbeterpunten.

In gesprek met AD Sportwereld wordt het talent van PSV onder de loep genomen. “Ik mis nog gif bij hem. Hij mag meer een klootzak worden, ja, dat is het juiste woord, denk ik. Het is mij nog te bleu. Als verdediger word je niet echt bang als je tegen Sam Lammers moet. Nou heeft dat ook wel met doelpunten te maken. Als-ie er straks een aantal achter elkaar maakt voor PSV, dan staan we hier al anders met elkaar te praten. Dan hebben we misschien al een andere discussie”, zegt Van der Vaart.

Van Hooijdonk kan zich daar in vinden en stelt: “Meer ‘klootzak’ worden, ja, dat is wel een dingetje voor elke spits tegenwoordig. Maar ik vertaal dat in ‘eisend zijn richting ploeggenoten’. Het topvoetbal is nu egoïstischer dan het ooit was en zeker een spits moet het absoluut maximale eisen van de spelers om hem heen, de buitenspelers voorop. Jij moet echt afdwingen dat ze je bedienen, want ze zijn in staat je straal te negeren.”

Van Hooijdonk kijkt graag naar Lammers en verwacht een prachtige carrière voor de Brabantse topspits in wording maar licht er ook een situatie uit waarbij Lammers wat meer van zichzelf mag laten zien. “Dat zag je bij PSV al een paar keer met Cody Gakpo. Die schoot zelf terwijl Lammers er overduidelijk beter voor stond. Na afloop gaf Gakpo ook nog toe dat-ie Lammers wel had gezien. Ik ben snel klaar met zulk gedrag: als Gakpo het nog één keer waagt hem over te slaan, moet Lammers hem bij wijze van spreken bij de strot grijpen. Maar nóg beter is het als een trainer dat voor een speler oplost”, besluit van Hooijdonk.


Facebook Comments Box